Se fac angajări în Marea Britanie. Peste 275.000 de posturi ar putea fi ocupate de străini în perioada următoare. Ce domenii sunt vizate

,
locuri de munca marea britanie

Mai multe locuri de muncă vor fi disponibile pentru străini în Marea Britanie 

[Sursa foto: unsplash]

Vești bune pentru străinii care își doresc să muncească în Marea Britanie. Aproximativ 275.000 de posturi vor fi scoase la concurs în perioada următoare. În ce domenii se vor face angajări?

Marea Britanie își propune să recruteze mai mulți străini în perioada imediat următoare, ceea ce va duce automat la o extindere a cotelor de imigranți.

Decizia de a angaja persoane care locuiesc în afara granițelor țării este agreată de noul premier britanic, Liz Truss, aceasta dorind să rezolve problema lipsei de muncitori străini. În ce domenii se vor face angajări? 

275.000 de străini ar putea să obțină un loc de muncă în Marea Britanie

Marea Britanie își propune să angajeze străini în următoarea perioadă pentru a acoperi domeniile cu deficit de forță de muncă. Guvernul urmează să anunțe o extindere a listei sectoarelor în care se vor face angajări și unde sunt acceptați străini. Astfel, atât persoanele care locuiesc în Uniunea Europeană, cât și cetățenii altor țări ar putea obține un loc de muncă în Marea Britanie. Pentru a veni în sprijinul celor care vor să lucreze în Marea Britanie, noul premier britanic, Liz Truss, se gândește ca limba engleză să nu mai fie o condiție eliminatorie în momentul recrutării angajaților având în vedere că, de cele mai multe ori, acest lucru nu face altceva decât să îngreuneze lucrurile, potrivit adevarul.ro.

În prezent, statisticile arată că aproximativ 1,26 milioane de locuri de muncă sunt neocupate, existând o rată a șomajului de 3,6%.

locuri de munca straini marea britanie

Marea Britanie vrea să acopere deficitul de forță de muncă din anumite domenii 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: MApN angajează peste 1600 de soldați și gradați profesioniști! Care sunt condițiile și criteriile de recrutare

Domeniile în care se pot face angajări în Marea Britanie 

Cei interesați să obțină un loc de muncă în Marea Britanie trebuie să știe că sunt mai multe domenii în care există deficit de forță de muncă și unde se pot face angajări. Sunt căutați în special ingineri de telecomunicaţii, având în vedere că Marea Britanie își dorește să furnizeze internet în bandă largă la 85% din locuinţele britanice până în 2025, ceea ce înseamnă că este foarte mult de muncă în acest domeniu.

Lipsă de personal este și în sectorul serviciilor sociale, acolo unde ar fi nevoie de 105,00 de lucrători, se caută și muncitori sezonieri în sectorul agricol, peste 40,000 de posturi ar putea fi scoase la concurs în sectorul asistenței medicale, în transporturi vor fi 100,000 de posturi disponibile. 

De-a lungul timpului, Marea Britanie a încercat în mai multe rânduri să recruteze străini pentru a acoperi criza de personal din anumite domenii. În acest context s-a luat în calcul relaxarea regulilor de imigrație și oferirea unor vize temporare de muncă.

Citeste si: Cum poți câștiga 15.000 de dolari făcând plajă? O companie angajează turist profesionist

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Se dau 780 de euro de persoană! Peste două milioane de oameni primesc deja banii

Urmașul lui Marcello Lippi pe banca naționalei de fotbal a Chinei este acuzat de corupție și riscă o pedeapsă exemplară

Se dau 780 de euro de persoană! Peste două milioane de oameni primesc deja banii

Motivul pentru care nu se mai fac angajări la stat începând cu data de 1 iulie 2022. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: „Un nou pachet de măsuri sociale și economice”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies