Beneficii pentru românii din străinătate: Ce le pun la dispoziție autoritățile

Author: Andrei Ionescu

Uniunea Europeană

Sursa: pexels.com

Românii din străinătate primesc vești bune. Iată de ce beneficii vor avea de acum parte, după o decizie a autorităților din România.

Autoritățile au organizat până la sfârșitul lunii mai a acestui an mai multe consulate mobile pentru românii din diaspora, informează avocatnet.ro.

Consulatele mobile reprezintă deplasarea unei echipe consulare într-o localitate din străinătate în care trăiesc mulți români și aflată la distanță față de un oficiu consular permanent. Scopul este să le asigure românilor din diaspora accesul la diverse servicii consulare, în legătură cu acte notariale, documente de călătorie, de stare civilă și altele, notează sursa citată.

După organizarea acestor consulate mobile până la sfârșitul lui mai 2022, autoritățile mai au programate pentru acest an organizarea a alte 88 de consulate mobile.

“În perioada 1 ianuarie- 31 mai 2022, au fost organizate 66 de consulate itinerante (mobile) din totalul de 154 de astfel de acțiuni itinerante (mobile) de prestare de servicii consulare pentru cetățenii români programate pentru anul 2022, în cadrul cărora au fost procesate 17.186

de servicii consulare”
, notează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat citat de avocatnet.ro.

Cu ajutorul consulatelor mobile care au fost puse la punct și care vor fi în continuare puse la punct, românii din diaspora vor putea obține mai ușor  acte notariale, documente de călătorie și de stare civilă, acte din România  etc. 

Citeste si: O companie-gigant face angajări în România. Locurile de muncă disponibile și salariile pe care le oferă

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

România primește mai mulți bani datorită românilor plecați la muncă în străinătate

Românii care sunt plecați la muncă în străinătate au investit anul trecut peste 5,6 miliarde de euro, arată anumite date.

„În decembrie am mers personal acasă și am lăsat cam 4 mii de lire în România cash. Mai mult decât într-o lună normală, au fost și sărbătorile vă dați seama, trebuie mai mulți bani.

Când mergem acasă mergem cu cash la noi pentru a evita taxele și comisioanele la bănci”, a declarat Cristian Dumitrescu, un român care lucrează în Marea Britanie.

Ce sume vor primi românii care se vor înrola în Armată în mod voluntar. Aceștia vor avea o perioadă de pregătire de patru luni

Economistul Bogdan Glăvan a declarat că  „ceea ce vedem noi sunt banii trimiși prin sistem bancar, dar sunt și oameni care pleacă sezonier, care strâng banii acolo și aceste fluxuri nu le vedem. Ei când se întorc acasă se întorc cu acești bani, prin urmare nu descoperim această valoare. Banii se văd în consum, în momentul în care rudele celor plecați încep să cumpere mașini sau calculatoare atunci aceste produse se văd în creștere PIB. Din păcate prea puțini din acești bani se duc către investiții productive”. 

Citeste si: Se caută români pentru cules de mazăre în Danemarca şi Portugalia. Ce salariu oferă angajatorul

 

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies