Apare o nouă pensie în România! Cine poate beneficia de pensia ocupațională

,
Pensii

Apare o nouă pensie în România! Cine poate beneficia de pensia ocupațională

[Sursa foto: PixaBay]

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a permis primul administrator de fond care poate încheia pensii ocupaționale, așa numitul Pilon 4 de pensii.

„Este o formă de fidelizare, o notă suplimentară de atractivitate a unui anumit contract de muncă, astfel încât angajatul să simtă o protecție financiară suplimentară oferită de angajator”, a declarat purtătorul de cuvânt al ASF.

Cine poate beneficia de pensia ocupațională

Pensii

Cine poate beneficia de pensia ocupațională

[Sursa foto: PixaBay]

Românii care lucrează la acest moment vor putea beneficia de pensiile ocupaționale.

Angajatorul pune banii într-un cont, iar angajatul va avea parte de ei când ies la pensie.

„Poartă denumirea asta – pensie ocupațională – pentru că face referire la apartenența la un job, la o industrie, la o anumită categorie profesională. Un angajator care are minimum 100 de angajați poate propune un prospect, o astfel de schemă de pensii ocupaționale. Se înființează un fond de pensie ocupațională, intră în administrarea unui administrator autorizat de ASF, urmând ca în baza relației contractuale cu angajatul, acesta să beneficieze de contribuția angajatorului la acest fond de pensii”, a declarat Dan Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Citeste si: Ce soluție a găsit Guvernul pentru a convinge românii să lucreze până la vârsta după 70 de ani: „Primești puncte în plus de pensie”

„Este o formă de fidelizare, o notă suplimentară de atractivitate a unui anumit contract de muncă, astfel încât angajatul să simtă o protecție financiară suplimentară oferită de angajator, bani care se acumulează pentru vârsta pensionării”, a mai precizat Dan Apostol.

Primul administrator autoritzat de ASF care poate face aceste activități, de administrare de fonduri al acestor venituri, este BCR Pensii.

„Este primul produs de pensie de tip business-to-business, ceea ce duce la anumite specificități. Pensiile ocupaționale furnizează un beneficiu major nu doar angajatilor, care vor avea mai multi bani la pensie, dar și angajatorului prin componenta de retenție unică pe care o are și prin câștigul de imagine pe care existența unui fond de pensii dedicat îl oferă pe piața muncii.

Citeste si: România primește mai mulți bani mulțumită românilor plecați în străinătate. Ce sumă investesc românii plecați peste hotare

În principiu, fondurile de pensii ocupaționale sunt potrivite pentru marii angajatori sau pentru angajatorii medii care oferă contribuții generoase sau care doresc să se asocieze într-un singur fond. Toate acestea, din necesitatea existenței unei mase critice care să justifice crearea unui fond dedicat”, a precizat directorul general al BCR Pensii.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum poți dovedi câți ani de activitate ai în câmpul muncii. Iată datele necesare

Vladimir Putin dă semne că cedează în Ucraina: 'Va trebui să ajungem la un acord!'

Cum poți dovedi câți ani de activitate ai în câmpul muncii. Iată datele necesare

Un bărbat a ridicat pensia părinților săi timp de 33 de ani, deși erau morți. Cum a reușit să păcălească autoritățile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies