MApN angajează peste 1600 de soldați și gradați profesioniști! Care sunt condițiile și criteriile de recrutare

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 21 sep 2022, 11:01

MApN face angajări

Sursa: Facebook MApN

Ministerul Apărării Naționale (MApn) angajează peste 1600 de soldați și gradați profesioniști. Care sunt condițiile și criteriile de recrutare pentru cei care-și doresc o carieră în domeniul militar.

Vești bune pentru românii care-și doresc o carieră în domeniul militar. Ministerul Apărării Naționale- MApN pune la dispoziția celor interesați un număr de 1695 de posturi de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST- seria suplimentară 2022.

Care sunt condițiile și criteriile de recrutare pentru cei care doresc să se angajeaze în acest domeniu! 

Citeste si: Ce sume vor primi românii care se vor înrola în Armată în mod voluntar. Aceștia vor avea o perioadă de pregătire de patru luni

MApn recrutează soldați/gradați profesioniști 

MApN recrutează candidați pentru ocuparea a 1695 de posturi de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST- seria suplimentară 2022.

Cei 734 de candidați declarați ”Nerepartizat” în seria I 2022 vor intra, din nou, în procesul de repartizare, alături de candidații recrutați pentru seria a II-a, fără să mai susțină probele de selecție (doar în cazul în care au trecut 6 luni de la ultima examinare medicală, candidați o vor repeta), potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării Naționale.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Cei interesați să obțină unul dintre cele peste 1600 de posturi se pot înscrie până la data de 24 octombrie 2022 la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliul.

Condițiile și criteriile de recrutare MApN

Condițiile minime de recrutare pentru cei care doresc să obțină unul dintre cele peste 1600 de locuri de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST  disponibile în cadrul MApn sunt următoarele:

- cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;

- vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

Autoritățile au luat noi masuri importante! Raed Arafat și Nelu Tătaru au expus situația si toate masurile pe care le-au adopta!

- absolvirea cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (minimul 10 clase);

- numai pentru arma "auto" şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma "geniu":- să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C.

 

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies