Scumpirile în România continuă. Guvernul a anunțat noi măsuri fiscale

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 mar 2023, 02:35

Scumpirile în România continuă. Guvernul a anunțat noi măsuri fiscale

Sursa: Istock

Astăzi, 29 iunie, are loc o ședință a Coaliției, în urma căreia se vor stabili noile măsuri fiscale care urmează să fie introduse de către Guvern. Luni, 27 iunie, fiecare partid și-a exprimat opiniile, dar participanții nu ajunseseră la un numitor comun.

Scumpirile în România continuă, iar noile produse și servicii care îi vor face pe români să scoată mai mulți bani din buzunar vor fi anunțate astăzi, 29 iunie, după ce ședința de Coaliție se va încheia. Cu toate acestea, se știe, până acum, câteva scumpiri care vor avea loc.

Fumătorii, cei care consumă alcool și sucuri acidulate ce conțin zahăr, cei care iau masa în oraș și care aleg cazarea la hotel vor trebui să scoată, de aici înainte, mai mulți bani pentru aceste produse și servicii.

Mai mult decât atât, cele mai puternice consecințe vor fi resimțite de către cei care se află în câmpul muncii, cei care lucrează și cei care își primesc banii din drepturile de autor.

Mai exact, un pachet de țigări va costa cu 50 de bani mai mult, o sticlă de vin va fi mai scumpă cu patru lei, o sticlă de suc acidulat va fi cu 70 de bani mai scumpă.

De asemenea, o noapte de cazare va fi mai scumpă cu 20 de lei, iar nota de plată va fi cu patru lei mai mare.

Citeste si: Reformarea sistemului fiscal, cea mai nouă propunere din partea PSD. Paul Stănescu susține că diferențele dintre clasele sociale sunt mult prea mari

În continuare, serviciile de catering vor fi cu 4% mai scumpe, iar patronii se tem că numărul clienților va scădea, iar afacerile lor vor avea de suferit.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Creșterea cotei de TVA la serviciile turistice probabil este o soluție disperată”, a spus Adrian Beliuță, consultant fiscal, potrivit stirilekanald.ro.

Scumpiri s-au înregistrat și în sistemul farmaceutic

Medicamentele ce sunt eliberate fără prescripție medicală s-au scumpit cu până la 25%.

Contextul economic prezent a afectat și domeniul farmaceutic, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt cei care au nevoie de medicamente.

„Majoritatea substanțelor care intră în compoziția medicamentelor sunt în proporție de peste 90% sintetizate în China și în India. Au crescut, pe de-o parte, costul materiilor prime, pe de altă parte, a sporit transportul, cheltuielile legate de transport și, atunci, oricâtă străduință ar fi din partea producătorilor din România și alte țări, nu vor putea merge la nesfârșit cu prețurile ridicate în care să nu intre toate aceste transformări care

survin”, a spus Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, conform euronews.ro.

Citeste si: România iese în stradă. Sute de mii de șoferi protestează față de prețurile de la pompă

„În încercarea de a compensa această situație paradoxală, producătorii au scumpit, într-adevăr, prețul la medicamentele fără prescripție, cele la care există, ca și la alte produse, legea cererii și ofertei, iar aceste scumpiri sunt la 15, 20, 25%”, a spus Dragoș Damian, fostul președintele al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!