Bancnotele și monedele ar putea dispărea din România. BNR vrea schimbări în ceea ce privește sistemul financiar românesc

,
leu-criptomonedă-monedă-națională

Bancnotele și monedele ar putea dispărea din România. BNR vrea schimbări în ceea ce privește sistemul financiar românesc

[Sursa foto: Istock]

Banii din România ar putea să se schimbe în viitorul apropiat. Acest lucru va fi posibil în cazul în care programul care este derulat în prezent de către BNR ar urma să fie implementat. Așadar, românii ar putea să plătească folosind leul digital.


In articol:

În prezent, este derulat un program pilot al Băncii Naționale a României ce ar putea face ca moneda națională să nu mai existe și să fie înlocuită cu leul digital.

Conform Playtech.ro, în cadrul conferinței Banking 4.0,

au fost punctate șansele pe care blockchain-ul le poate avea în economia web 3.0, atât în ceea ce privește serviciile financiare și plățile, cât și în ceea ce privește românii și băncile.

Proiectele care au la bază tehnologia blockchain urmează să fie prezentate în cadrul conferinței. De asemenea, 69% dintre consumatorii români, dar și dintre cei din împrejurimi își doresc să existe posibilitatea de a schimba, la orice bancomat, criptomonedele în numerar, potrivit unei cercetări de piață realizată de către iSenseSolutions, relatează Playtech.ro.

Citeste si: Proteste MASIVE în El Salvador după ce bitcoin a devenit metoda de plată! Ce au putut să facă cetățenii

Această idee le surâde foarte mult oamenilor, iar aici nu vorbim doar de români. Cum criptomonedele s-au bucurat de popularitate încă de la început, acest lucru nu este de mirare.

Cine au fost subiecții studiului

Subiecții studiului au fost locuitorii din mediul urban ce au avut vârsta cuprinsă între 18 și 46 de ani. Aceștia au fost aleși din câteva dintre piețele regionale, printre care se numără: Slovenia, Alania, Serbia, Bulgaria, România și Croația.

leu-moneda-națională-criptomonede

Bancnotele și monedele ar putea dispărea din România. BNR vrea schimbări în ceea ce privește sistemul financiar românesc

[Sursa foto: Istock]

Mai mult decât atât, cercetarea a fot desfășurată în luna mai a anului 2022, între 6 și 19 și în perioada în care valoarea monedei virtuale Bitcoin a ajuns să fie cu 27% mai mică decât în mod obișnuit. În ciuda faptului că, în acea perioadă, valoarea Bitcoin a ajuns la 29.000 de la 40.000, oamenii sunt din ce în ce mai interesați de această monedă digitală.

De asemenea, notorietatea Bitcoin a ajuns în România la 93% și în următoarele țări în felul următor: în Slovenia a ajuns la 95%, în Albania la 92%, în Croația la 95%, în Bulgaria la 95% și în Serbia la 93%.

Citeste si: OFICIAL: BETRA, criptomoneda propusă de celebra academie de trading din Pipera este acum în Private Sale!

Cum se vor schimba banii în România

Din ce în ce mai multe persoane își doresc să poată plăti prin intermediul criptomonedelor, iar acest lucru poate fi realizat prin intermediul unui broker de criptomonede.

În ceea ce privește țara noastră, 26% dintre oameni își doresc să poată plăti cu ajutorul criptomonedelor. De asemenea, același lucru își doresc să îl facă și 28% dintre bulgari, 33% dintre locuitorii din Serbia, 30% dintre croați și 25% dintre sloveni, dar și 39% dintre locuitorii din Albania.

Așadar, dacă programul pilot derulat de BNR va fi implementat, românii vor putea plăti și altfel decât prin metoda tradițională.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Tranzactiile in monede virtuale la un aparat POS: Beneficii pentru clienti si comercianti

FOTO | Ambasada ucraineană de la Praga a fost vandalizată cu vopsea roşie

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

O monedă din România se vinde cu o sumă foarte mare de bani pe un site cu anunțuri! Despre ce monedă antică este vorba

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies