Soluția găsită de români pentru a face față scumpirilor apărute după creșterea inflației. Tot mai multe persoane apelează la această metodă

,
solutii romani cresterea inflatiei

Metoda pe care o aplică foarte mulți români pentru a combate creșterea inflației 

[Sursa foto: pexels]

În România, inflația a ajuns în luna aprilie 2022 la 13,8%, depășind astfel prognoza proiectată de BNR. Cum procedează românii pentru a face față noilor provocări apărute după creșterea inflației?


In articol:

Creșterea inflației în România a atras după sine scumpiri în lanț, cele mai mari creșteri de prețuri fiind înregistrate la alimente, combustibili, dar și la utilități.

Iată cum procedează majoritatea românilor în această perioadă pentru a face față provocărilor financiare provocate de creșterea inflației.

Ce fac românii pentru a combate creșterea inflației? Măsura pe care o aplică foarte multe persoane în această perioadă 

Datele oficiale arată că în luna aprilie a anului 2022, inflația a atins un nivel record în România, aceasta ajungând la 13,8%, mult mai mult decât prognoza Banca Națională a României (BNR). Pentru finalul anului 2022, BNR  prognozează o rată a inflației de 12,5%. Evident, așa cum era de așteptat, creșterea inflației a avut un impact puternic asupra românilor, influențând considerabil nivelul de trai. Astfel, cum au fost înregistrate scumpiri la alimente, combustibili, dar și în sectorul energetic, soluția găsită de foarte mulți români pentru a face față acestei situații delicate din punct de vedere financiar este reducerea consumului.

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că majoritatea românilor consideră că pot face față scumpirilor provocate de creșterea inflației doar reducând consumul.

Pe de altă parte, printre participanții la studiu au existat și persoane, în special tinerii între 18 și 24 de ani, care au considerat că o mărire de salariu i-ar putea ajuta să depășească acest moment dificil. Dacă persoanele peste 55 de ani sunt dispuse să își schimbe stilul de viață și să reducă semnificativ consumul pentru a se descurca în această perioadă, tinerii sunt de părere că nu ar trebui să renunțe la obiceiurile de consum, ci că angajatorii ar trebui să vină în sprijinul lor, oferindu-le măriri de salariu.

Ținând cont de contextul economic actual din România, foarte multe persoane se gândesc să emigreze, în special cei care au venituri mici. 

Reamintim că în această perioadă, coaliția de guvernare a decis aplicarea mai multor măsuri care să vină în sprijinul categoriilor de persoane afectate de creșterea inflației și de scumpiri. 

masuri combatarea inflatiei 2022

De frica inflației, românii au ajuns să consume mai puțin

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cele mai mari scumpiri de la începutul anului. Inflația a ajuns la 13,8% în luna aprilie

Ce cred românii despre creșterea inflației? 

Creșterea inflației este subiectul momentului în România, iar foarte mulți români cred că de vină pentru această situație este guvernul. Potrivit studiului citat anterior, 67% dintre persoanele care au fost intervievate au declarat că instituțiile statului sunt responsabile pentru problemele din sectorul financiar. Alți factori care a dus la creșterea inflației sunt, în opinia românilor, războiul dintre Rusia și Ucraina, dar și pandemia de coronavirus sau marile corporații. 

Citeste si: Ratele la bănci, anulate pe o perioadă de 9 luni! Guvernul a făcut anunțul! Cine beneficiază

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești bune pentru români! Guvernul a decis noi măsuri sociale și economice. Ratele la bănci, amânate cu 9 luni

Jurnalistul hărțuit de DIICOT după ce a dezvăluit un abuz sexual scapă de dosar penal: 'Voi merge la CEDO, să se constate oficial abuzul statului român'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Este oficial: Pensionarii vor primi un ajutor de 700 de lei de la stat începând cu 1 iulie. Aceasta nu este singura veste bună anunțată de Guvern. Vezi ce alte beneficii vor...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies