O monedă din România se vinde cu o sumă foarte mare de bani pe un site cu anunțuri! Despre ce monedă antică este vorba

,
Monedă 2 lei

O monedă din România se vinde cu o sumă foarte mare de bani pe un site cu anunțuri! Despre ce monedă antică este vorba

[Sursa foto: PixaBay]

O monedă veche din România a ajuns să valoreze o avere după trecerea timpului, așadar, colecționarii de antichități își doresc să intre în posesia ei, iar cel care o vinde se poate îmbogăți.


In articol:

Un român a pus la vânzare pe un site de anunțuri o monedă antică, pentru colecționarii de antichități, care își doresc să poată pune mâna pe ea plătind o avere mică. 

O monedă antică din România a fost pusă la vânzare de un român pe un site de anunțuri. Ce sumă a cerut acesta

Monedă 2 lei

O monedă antică din România a fost pusă la vânzare de un român pe un site de anunțuri. Ce sumă a cerut acesta

[Sursa foto: PixaBay]

Mulți români își pun obiectele de colecție la vânzare pe numeroase site-uri cu anunțuri, inclusiv monede rare, care sunt antice și se găsesc foarte greu.

Pentru că vrea să facă o mică avere, un român a pus la vânzare o monedă rară pe un site cu anunțuri. Moneda este din 1952 și valuta ei este de 2 lei. Totuși, cei care vor să pună mâna pe așa ceva trebuie să plătească o mică avere, respectiv 3.500 de lei.

Citeste si: Curs valutar BNR 11 ianuarie 2022: Euro crește, dolarul scade! Cotațiile valutare la ING, Banca Românească și BRD

Inscripția monedei înfățișează Republica Populară Română, iar pe cealaltă parte este un știuletele de porumb, spic de grâu și ovăz. În partea de jos a desenului este scris H.I., inițialele gravorului Haralamb Ionescu. Moneda este foarte greu de găsit, astfel că mulți își vor dori să intre în posesia ei.

„2 lei 1952 nu trimit celor sub 10 calificative pozitive cu plată ramburs! Cumpărătorul are obligația să anunțe telefonic vânzătorul după cumpărarea produsului! Prețul de transport este suportat de cumpărător.”, a transmis vânzătorul pe site-ul de anunțuri.

Citeste si: Bani de la stat pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. Ce sumă este oferită de autorități

Nu este prima oară când o monedă rară se vinde cu o sumă exorbitantă. Un alt caz este al unui român care a pus la vânzare o astfel de monedă din 1922 pe un site de anunțuri. Moneda respectivă are o vechime de 100 de ani și este din aur.

Din păcate pentru unii colecționari, nu toți își permit să cumpere o asemenea monedă. Chipul regelui Ferdinand I este gravat pe fața monedei, iar pe spatele ei este stema României. Prețul este unul uriaș, moneda a fost pusă la vânzare pentru 10.900 de euro.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

După bancnota de 20 de lei, mai apare o monedă nouă! Cât va valora și cum o să arate aceasta

Analiștii explică sensul vizitei lui Blinken în Africa: 'Americanii sunt incapabili să formeze un nou club al Războiului Rece'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lovitură pentru românii care au credite! Prima bancă din România care a luat această decizie. Se aplică de la 1 februarie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies