De ce e bine să pui o monedă în bradul de Crăciun. Tradiția veche de sute de ani

,
moneda in bradul de craciun

Se spune că e bine să pui o monedă în bradul de Crăciun

[Sursa foto: unsplash, canva.com]

Bradul de Crăciun nu lipsește din nicio casă, iar în fiecare an, oamenii se întrec în decorațiuni care mai de care mai sofisticate. Iată de ce e bine să pui o monedă în bradul de Crăciun și ce înseamnă, de fapt, această tradiție.


In articol:

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții care se leagă de perioada sărbătorilor de iarnă. Artificial sau natural, mai mic sau foarte înalt, bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorii Nașterii Domnului.

Se spune că printre decorațiunile pe care oamenii le aleg pentru a împodobi bradul de Crăciun ar trebui să se numere și o monedă. De ce e important să pui un bănuț în bradul de Crăciun și ce simbolizează acest lucru?

Motivul pentru care e bine să agăți o monedă în bradul de Crăciun

Dacă în trecut oamenii împodobeau bradul de Crăciun cu dulciuri, mere, nuci sau covrigi, acum există adevărate tendințe atunci când vine vorba despre împodobirea bradului de Crăciun. În funcție de preferințe, bradul de Crăciun poate fi împodobit într-o sigură culoare sau într-o combinație de culori, existând globuri multicolore care fac posibil aproape orice design. 

Deși împodobirea bradului de Crăciun ține foarte mult de gusturile fiecărei persoane în parte, există o tradiție veche de sute de ani pe care unii oameni o respectă chiar și în zilele noastre. Ei bine, se spune că este bine ca printre globuri și beteală, oamenii să pună în brad o monedă.

Aceasta ar trebui înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie. Tradiția spune că cei care pun o monedă în bradul de Crăciun vor avea parte de un an nou plin de bucurii, înfloritor și cu foarte multe realizări. Astfel, pusă în bradul de Crăciun, moneda va atrage norocul și bogăția în casă și le va aduce celor care locuiesc în ea fericire și stabilitate în special din punct de vedere financiar.

O altă tradiție spune că în vârful bradului de Crăciun ar trebui pusă o stea. Aceasta amintește de steaua care i-a călăuzit pe magi până în Betleem.

Se crede că bradul de Crăciun ar trebui decorat și cu clopoței. Aceștia sunt un simbol al optimismului și al bucuriei, astfel că cei care îi vor folosi pentru a decora bradul vor atrage energiile pozitive în casele lor. 

moneda in bradul de craciun

În vârful bradului de Crăciun se pune o stea sau un îngeraș 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cele mai frumoase târguri de Crăciun în 2021. Atmosferă de poveste în orașele din România

De ce se împodobește bradul de Crăciun?

Alegerea bradului pentru a fi împodobit de Crăciun nu este deloc una întâmplătoare. Având în vedere că acest copac este unul ale cărui frunze nu pică indiferent de anotimp, ci își păstrează frumusețea întregul an, bradul de Crăciun este considerat pomul vieții și îl simbolizează, de fapt, pe Iisus Hristos, care a învins moartea.

Bradul de Crăciun se împodobește în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, data s-a modificat, oamenii preferând să împodobească bradul cât mai devreme pentru a se bucura mai multă timp de frumusețea acestuia.

Tradiția spune că bradul de Crăciun ar trebui să rămână în locuință până pe 6 ianuarie, de Bobotează sau, cel mai târziu până pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion.

moneda in bradul de craciun

Împodobirea bradului de Crăciun, una dintre cele mai frumoase tradiții legate de Crăciun 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Se deschide un nou târg de Crăciun în Capitală! Vizitatorii acestuia nu au nevoie de certificat verde și nici să plătească o taxă ca să intre

 

Citește-ne pe

Citește și:

Târgul de Crăciun București 2021, reguli de acces. Doar aceste persoane vor putea participa la eveniment

Pentagon: 'Rusia are trupe și echipamente militare pentru a invada întreaga Ucraină'

Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie. Ți se face pielea de găină! Azi ar fi fost ziua lui!

Ce riști dacă arunci bradul de Crăciun la voia întâmplării? Amenzile sunt usturătoare

Cele mai frumoase 30 citate despre Crăciun

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies