Ce riști dacă arunci bradul de Crăciun la voia întâmplării? Amenzile sunt usturătoare

,
Amendă pentru aruncarea bradului de Crăciun pe stradă
Amendă pentru aruncarea bradului de Crăciun pe stradă[Sursa foto: unsplash]

Sărbătorile de iarnă s-au încheiat, iar dacă înainte de Crăciun oamenii au încercat să găsească cel mai frumos brad, acum trebuie să renunțe la el. Cum trebuie să procedezi pentru a nu primi amendă?


In articol:

Dacă unii români preferă bradul artificial, având în vedere că este o investiție pe termen lung, dar și mult mai prietenoasă cu natura, există și persoane pentru care sărbătoarea Crăciunului nu are același farmec fără mirosul proaspăt de brad în casă.

Ce trebuie să știi dacă ai avut brad natural de Crăciun?

Ce amendă poți primi dacă arunci bradul de Crăciun pe stradă?

Nu de puține ori s-a întâmplat ca în luna ianuarie, imediat după sărbătorile de iarnă, brazii împodobiți de Crăciun să ajungă la tomberon sau chiar mai rău, pe marginea străzii. Ei bine, cei care au optat pentru un brad natural de sărbători trebuie să știe că pot primi amenzi usturătoare dacă îl aruncă la voia întâmplării. Astfel, cei care sunt prinși că aruncă bradul pe stradă riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei. 

Citeste si: Amenzi uriaşe de la ANAF din 1 ianuarie! Pe cine vizează noile măsuri

Unde poți duce bradul după sărbători?

De-a lungul anilor, marile magazine care comercializează brazi de Crăciun au ales să le ofere oamenilor un voucher de cumpărături dacă returnează bradul în luna ianuarie.

Mai mult decât atât, în marile orașe ale țării există centre speciale care se ocupă cu reciclarea brazilor. În Cluj-Napoca, oamenii fie pot duce brazii în locurile special amenajate, fie pot chema angajaţii firmei de salubritate să ridice brazii, evident, plătind o taxă de 32 de lei.

Autoritățile din Târgu Mureș au găsit o nouă întrebuințare pentru brazii de Crăciun. Aceștia sunt folosiți pentru a stârni interesul animalelor care trăiesc în captivitate, la grădina zoologică.

Și în Timișoara există centre speciale de reciclare a brazilor, iar cei care nu îi pot duce în aceste locuri sunt sfătuiți să îi arunce în zona de deșeuri.

„O altă opţiune este să îi depoziteze în zona de deşeuri. În funcţie de programul pe care îl avem publicat pe site-ul primăriei, aceştia vor fi colectaţi şi vor fi valorificaţi energetic pentru termoficare. Ceea ce este foarte important este să nu îi scoată din case decât atunci când ştiu sigur că în acea zi va veni maşina să îi colecteze”, a spus Ruben Latcau, viceprimarul Timișoarei, potrivit stirileprotv.ro . 

Citeste

si: Atenție, șoferi! Puteți fi amendați și dacă aveți cauciucuri de iarnă! Ce prevede legea

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce amenzi riscă românii care nu respectă restricțiile de circulație impuse de Guvern

BREAKING - Incendiu puternic la un centru de încărare a buteliilor

Florin Călinescu distruge PRO TV! A spus public de ce și-a dat demisia. Cu ce televiziune ar urma să semneze

Ce amenzi există pentru hărțuirea la locul de muncă. Toți cei care fac asta sunt buni de plată!

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies