Schimbare radicală a vremii. E cod galben de viscol în mai multe regiuni. Prognoza meteo ANM joi, 5 ianuarie 2023

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 05 ian 2023, 16:32

Prognoza meteo ANM pentru joi, 5 ianuarie 2023 

Sursa: freepik.com

După vremea de primăvară din ultimele zile, meteorologii anunță precipitații sub formă de ploaie, ninsoare, dar și vânt puternic. Iată prognoza meteo ANM pentru joi, 5 ianuarie 2023.

Ziua de joi aduce o vreme mohorâtă în majoritatea zonelor țării. Mai mult, meteorologii au emis două avertizări meteo cod galben de viscol și vânt puternic pentru ziua de 5 ianuarie 2023. Iată cum va fi vremea în București, dar și în restul regiunilor țării.

Prognoza meteo ANM joi, 5 ianuarie 2023. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo de vreme rea pentru ziua de joi, 5 ianuarie 2023.

Un cod galben de intensificări ale vântului și viscol vizează nordul Carpaților Orientali și este valabil în intervalul 05 ianuarie, ora 02 – 05 ianuarie, ora 14. Meteorologii anunță că în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va sufla cu putere, atingând viteze de până la 60...80 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 100...120 km/h. În partea de nord a Carpaților Orientali va fi viscol.

Cel de-al doilea cod galben de vreme rea a fost emis pentru zonele montane, acolo unde vor fi intensificări ale vântului și viscol la altitudini de peste 1700 m. Rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Avertizarea meteo cod galben este valabilă în intervalul 05 ianuarie, ora 14 – 06 ianuarie, ora 12.

Vântul va sufla cu putere la nivelul întregii țări în cursul zilei de joi, astfel că se vor atinge viteze de până la 40-60 km/h.

Cerul va fi variabil în regiunile sudice, iar în rest va mai prezenta înnorări temporare și vor fi precipitații sub formă de ploaie. În zonele montane vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge.

Maximele de joi, 5 ianuarie 2023, se mențin ridicate, astfel că se vor încadra între 5 și 15 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 1 și 7 grade.

Meteorologii atrag atenția că în sudul țării și izolat în restul regiunilor va mai fi ceață dimineața. 

Citește și: Viscol istoric în SUA! Temperaturile pot ajunge până la -45 de grade Celsius. S-a decretat stare de urgență în șapte state

Vremea în București joi, 5 ianuarie 2023

La București, meteorologii anunță o maximă de 10 grade pentru ziua de joi, 5 ianuarie 2023. Vremea va fi mohorâtă, cerul fiind mai mult noros pe timpul zilei. Noaptea, cerul va fi variabil și se va înregistra o minimă de 5 grade. La primele ore ale dimineții va fi ceață. 

Zodiac Chinezesc: Anul 2023 este Anul Speranței. Zodiile hărăzite cu noroc în Anul Iepurelui de Apă. Vor avea parte de o perioadă magică

Vremea în Brașov joi, 5 ianuarie 2023

La Brașov se anunță o temperatură maximă de 10 grade în cursul zilei de joi și vreme cu nori și soare. Meteorologii anunță că vântul va sufla cu putere, astfel că la ora 14:00 va intra în vigoare un cod galben de vânt, acesta fiind valabil până vineri, la ora 12:00. Noaptea vor mai fi ploi slabe, temperatura minimă va scădea până la 4 grade, iar în zonele înalte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea în Constanța joi, 5 ianuarie 2023

La Constanța se anunță vreme în general frumoasă în cursul zilei de joi, maxima din termometre urcând până la 11 grade. Cerul va fi variabil, iar după lăsarea serii se va însenina, înregistrându-se o minimă de 4 grade. 

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies