Viscol istoric în SUA! Temperaturile pot ajunge până la -45 de grade Celsius. S-a inaugurat stare de urgență în șapte state

Author: Lavinia Medrea

S-a inaugurat stare de urgență în șapte state

Sursa: Twitter InkRF

O iarnă puternică a lovit SUA, astfel că temperaturile pot ajunge și până la -45 de grade Celsius. Specialiștii au atenționat oamenii să rămână în case, deoarece pot degera în doar câteva secunde. Mii de zboruri pregătite pentru Crăciun au fost anulate din această cauză.

O mare furtună arctică a venit peste nordul Statelor Unite, motiv pentru care s-a introdus stare de urgență

în șapte state, printre care se numără New York, Oklahoma și Carolina de Nord, unde temperaturile pot ajunge chiar și la -45 de grade Celsius. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case pentru a evita degerăturile. 

Viscol istoric în SUA! S-a introdus stare de urgență

Un bărbat din statul Montana a arătat cât este de frig aruncând dintr-un vas apă fierbinte care a devenit instant zăpadă. 

Pe lângă frig și zăpadă, vântul va bate pe alocuri cu până la 100 km/h,

motiv pentru care peste 5.300 de zboruri au fost anulate. Oamenii s-au trezit că nu mai pot ajunge acasă, la familii, sau în destinațiile alese pentru sărbătorile de iarnă. 

Citește și: Sfaturi utile pentru șoferi. Cum te poți proteja de accidentele cauzate de polei. ,,Gheața neagră” este o amenințare în această perioadă

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

„Vă rog să luaţi foarte în serios această furtună şi, nu ştiu dacă vă permite şeful, dar dacă aveţi planuri de călătorie, plecaţi acum. Nu glumesc. Şi echipei mele i-am spus să plece în seara asta sau mâine devreme, le-am zis: plecaţi acum”, atenționează Joe Biden, președintele SUA.

Ce este Ciclonul-Bombă

Fenomenul care are loc în acest moment este intitulat Ciclonul-Bombă de către meteorologi și este cel mai puternic viscol de Crăciun din ultimii 40 de ani a acoperit toată Coasta de Est, cu temperaturi care ajung până la -45 de grade în Montana și -38 de grade în Iowa.

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari

Există și oameni care nu au ținut cont de avertizări, astfel că aceștia s-au confruntat cu mari căderi de zăpadă, polei și vânt care depășește 100 km/h.

Vremea azi, 4 februarie.  ANM a emis cod galben de ninsori și vânt puternic. Până când este în vigoare avertizarea meteo

Până ieri seară, 13 persoane au decedat din cauza Ciclonului-Bombă, majoritatea din cauza accidentelor auto de pe drumurile poleite. Două persoane au degerat de frig: o persoană fără locuință din Louisville (Kentucky) și o persoană în propria casă, în Memphis (Tennessee).

În zona Marilor Lacuri (Michigan, Huron, Erie și Ontario) zăpada a trecut de un metru iar vântul puternic a rupt copaci și a doborât liniile de electricitate.