Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari

Author: Lavinia Medrea

Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari

Sursa: Pixabay/Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu - colaj Kanal D

Salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu au avut o intervenție, vineri seară, pentru salvarea a 25 de turiști din Valea Bâlii, Munții Făgăraș. Nămeții de zăpadă s-au depus deja la înălțimi mari.

Salvamontiștii au salvat vineri seară 25 de turişti blocați în zăpezile din zona

Bâlea Lac.

Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș

„Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit pentru recuperarea a 25 de turiști de pe Valea Bâlii. Aceștia erau echipați corespunzător dar datorită condițiilor meteo nefavorabile, bagajelor mari și venirea nopții aceștia au solicitat sprijin. A intervenit echipa de permanență de la Bâlea Lac. Intervenția este în desfășurare, din fericire niciunul

dintre turiști nu are nevoie de îngrijiri medicale. Dorim sa atragem atenția asupra faptului că la altitudini de peste 1800 m este prezent un strat consistent de zăpadă”
, a anunțat Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, pe Facebook.

Citește și: Informare meteo de ninsori și vânt puternic. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Dispeceratul Național Salvamont a declarat că, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul

Național Salvamont s-au recepționat 12 apeluri prin care se cereau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona de munte.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

La munte ninsoarea deja a apărut, iar stratul de zăpadă este considerabil pe mai multe arii.

Începând de joi, din cauza vremii urâte, circulația rutieră a fost oprită pe DN 7C (Transfăgărășan), pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), precum și pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

Accident mortal în Capitală! Un tânăr de 24 de ani, spulberat de o mașină

Au venit ninsorile în Transfăgărășan

Ninsorile abundente au apărut și la munte, iar peisajele de poveste mult lipsite și-au făcut apariția. Vântul bate puternic, iar dacă vorbim de Transfăgărășan, drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilaje de deszăpezire. La final de săptămână este foarte posibil să apară ploi slabe sau burniță în aproape toată România, inclusiv în Capitală. Meteorologii au transmis că în intervalul 14 noiembrie- 12 decembrie temperaturile vor scădea în majoritatea regiunilor. În decembrie va fi mult mai frig decât trebuie să fie în mod normal, iar la munte va ninge.

Citește și: Cum ne pregătim mașina pentru sezonul rece. 4 sfaturi ce vă vor ajuta iarna aceasta

În perioada următoare, va ploua în mare parte a țării, iar la munte ninge. Salvamont Argeș a postat imagini superbe cu zăpada care s-a depus noaptea trecută, la Cabana Salvamont cota 2000 Transfăgărășan.

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.