Cum ne pregătim mașina pentru sezonul rece. 4 sfaturi ce vă vor ajuta iarna aceasta

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 nov 2022, 11:12

4 sfaturi ce vă vor ajuta iarna aceasta

Sursa: PixaBay

Temperaturile au început să scadă, ceea ce înseamnă că sezonul rece se aproprie, iar mașinile noastre au nevoie de o atenție deosebită pentru a ne oferi siguranță, iar aici sunt câteva sfaturi pentru a ne pregăti mașina pentru iarnă.

Iarna și-a făcut simțită prezența în zonele de munte, prin apariția zăpezii, dar și în restul țării, prin temperaturile scăzute, iar românii încep să facă ultimele pregătiri ale mașinilor pentru sezonul rece, pentru a se feri de eventualele accidente ce se pot întâmpla din cauza acestor scăderi ale temperaturii.

Citește și: Transfăgărășan, acoperit de zăpadă în luna noiembrie! Cum va fi vremea în perioada următoare

Cum ne pregătim mașina pentru iarnă

Iarna își face simțită prezența în această perioadă, iar românii își pregătesc mașinile pentru sezonul rece. Siguranța este pe primul loc pentru toată lumea, iar temperaturile scăzute și vremea specifică acestui anotimp sunt adevărate pericole pentru oameni, mai ales dacă mașinile nu sunt pregătite pentru astfel de schimbări.

Iată câteva sfaturi pentru a ne pregăti mașina pentru sezonul rece

Schimbarea anvelopelor

Sezonul rece vine împreună cu temperaturi scăzute, carosabil acoperit de polei, apă sau chiar gheață, iar riscul unui accident este unul ridicat în această perioadă a anului. Pentru a reduce incidentele nefericite ce se pot întâmpla din cauza temperaturilor scăzute, românii sunt sfătuiți să își schimbe anvelopele de vară cu cele pentru sezonul rece.

Această schimbare este necesară în sezonul rece deoarece materialul din care sunt realizate anvelopele de iarnă este unul mai moale, care ajută la păstrarea controlului atunci când asfaltul este alunecos.

Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun 2022 din Drumul Taberei. Surprize de proporții îi așteaptă pe bucureșteni

Verificarea antigelului

Lichidul de parbriz este o altă componentă important pentru mașinile noaste, iar pentru a evita înghețarea acestuia, acesta trebuie verificat înainte să fie înlocuit.

Antigelul poate fi schimbat la 2-3 ani deoarece punctul de îngheț a acestuia se modifică în funcție de perioada în care a fost folosit.

Trebuie să fim atenți la tipul de lichid de parbriz pe care îl folosim în sezonul rece deoarece acesta nu trebuie să înghețe. Pentru a fi siguri că folosim antigelul potrivit pentru acest sezon cu temperaturi scăzute, trebuie să golim recipientul în care se află lichidul de parbriz pentru vară și să îl înlocuim cu unul special ce rezistă la temperaturile scăzute, până la -20 de grade.

Verificarea sistemului de climatizare

Sistemul de climatizare îl ajută pe șofer, dar și pe pasagerii mașinii să producă o temperatură plăcută, însă acesta este foarte folositor în această perioadă pentru a dezaburi parbrizul, luneta și geamurile. Din acest motiv, șoferii trebuie să verifice sistemul de climatizare, vizibilitatea fiind foarte greu de realizat fără un sistem de climatizare într-o stare bună de funcționalitate.

Sfaturi pentru șoferii începători. Sezonul de iarnă 2022: Cum să îți dotezi mașina corespunzător pe timpul sezonului rece

Verificarea frânelor

În sezonul rece, temperaturile scăzute sunt un adevărat pericol pentru noi deoarece drumurile încep să devină nesigure, fiind poleite, înghețate sau ude, iar fără un sistem de frânare bine funcțional, ne punem viața în pericol. Lichidul de frână trebuie verificat și acesta și înlocuit la începutul sezonului rece, mai ales pentru că și acesta își schimbă proprietățile cu trecerea timpului.

Citește și: Sezonul rece pe tocuri. 6 stiluri pe care să le încerci

Surse: adevarul.ro, automarket.ro

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies