Analiză The Guardian. Un important om de știință britanic avertizează că o catastrofă climatică globală! Încălzirea Pământului crește riscul de cutremure și tsunami-uri și agravează foametea

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 aug 2022, 12:32

Ce se întâmplă cu planeta din cauza încălzirii globale

Sursa: Istock

Bill McGuire, un om de știință din Marea Britanie, a declarat că ceea ce se întâmplă cu planeta din cauza încălzirii globale este abia începutul. După ce Marea Britanie s-a confruntat cu temperaturi record, acesta a făcut mai multe previziuni sumbre.

Ceea ce se întâmplă cu planeta din cauza încălzirii globale pare să fie doar începutul, susține Bill McGuire, scriitor și profesor emerit de hazarduri geofizice și climatice la University College London.

În ultima perioadă, temperaturile înregistrate în Marea Britanie au atins un nivel îngrijorător: chiar și 40 de grade Celsius.

Ce se întâmplă cu planeta din cauza încălzirii globale?

Bill McGuire susține că oamenii au primit, de-a lungul timpului, mai multe avertismente cu privire la efectele pe care încălzirea globală le va avea, dar acestea au fost ignorate. Acum, întreaga planetă va fi cuprinsă de fenomene extreme, precum: furtuni, secete, inundații și valuri de căldură extrem de puternice.

Mai mult decât atât, omul de știință susține că perioada în care mai puteam face ceva pentru a evita aceste dezastre naturale s-a încheiat.

„Un copil născut în 2020 se va confrunta cu o lume mult mai ostilă decât au făcut-o bunicii săi. Cunosc o mulțime de oameni care lucrează în știința climei (…) toți sunt mult mai speriați de viitorul cu care ne confruntăm, dar nu vor admite asta în public.

Lumea trebuie să știe cât de rea va deveni situația înainte de a putea spera să începem gestionarea crizei”, a spus acesta.

Citeste si: Canicula face prăpăd în România- Raționalizarea apei începe și în ILFOV- Situație fără precedent

În continuare, Bill McGuire susține faptul că oamenii au început să pompeze în atmosferă dioxid de carbon de la începutul Revoluției Inustriale, lucru ce a dus la creșterea temperaturilor pe glob cu cel puțin un grad Celsius.

Omenirea nu a depus eforturile necesare pentru ținerea situației sub control

Cu toate că s-a încercat limitarea creșterii temperaturii cu mai mult de 1,5 grade Celsius, acest lucru a fost imposibil de realizat și, în prezent, trebuie să suportăm consecințele care vor fi din ce în ce mai grele.

De asemenea, dioxidul de carbon care se regăsește în atmosferă din abundență, din păcate, va facilita producerea de cutremure și de tsunami-uri, iar lipsa de apă va duce la recolte mult mai mici care, automat, vor genera foamete mondială.

Analiză The Guardian. Un important om de știință britanic avertizează că o catastrofă climatică globală! Încălzirea Pământului crește riscul de cutremure și tsunami-uri și agravează foametea

Așadar, conform omului de știință, singurul lucru pe care oamenii îl mai pot face este să se adapteze la noile schimbări climatice, deoarece nu vor mai putea face nimic pentru a le putea opri.

Citeste si: Specialiștii în meteorologie au făcut un anunț sumbru! Anul 2022 va fi unul dintre cei mai călduroși ani din istorie

„Acesta este un apel la arme. Dacă simțiți nevoia să protestați, faceți asta. Conduceți o ma șină electrică sau, și mai bine, folosiți transportul public, mergeți pe jos sau cu bicicleta. Mâncați mai puțină carne. Nu mai zburați cu avionul și folosiți-vă votul cu înțelepciune pentru a pune la putere un guvern care promovează discuțiile despre urgența climatică”, a mai transmis cercetătorul, conform biziday.ro.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies