Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Ținutul Neamțului

,

Străveche vatră de spiritualitate, leagăn al povestitorului nepereche și casă a legendarilor zimbri, Ținutul Neamțului cucerește pe oricine ajunge să îl descopere.


In articol:

Intr-acolo ne vor călăuzi pașii și nouă, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, gazdele emisiunii „ROventura”, George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

„ROventura” ajunge la Petru Vodă, pe urmele unuia dintre cei mai mari duhovnici ai României, Iustin Pârvu. Din periplul prin Ținutul Neamțului nu lipsește o tură de safari în Parcul Natural Vânători Neamț, în căutarea zimbrilor, dar nici belșugul tradițional moldovenesc, în prag de toamnă.

Ce vedem sambata aceasta in ROventura

Periplul nostru începe prin Neamț dintr-un loc simbol pentru întreaga Moldovă. Legendarul zimbru e la el acasă la Vînători-Neamț, în cea mai mare rezervație din Europa, loc în care ne vom bucură de o experiență unică și intensă din acest ținut pitoresc.

Roventurienii o pornesc apoi către Munții Stânișoarei, unde, la talpa muntelui, comuna Petru Vodă îi va întâmpina cu hrană pentru trup, dar mai întâi pentru suflet. Ajunși la Mănăstirea Petru Vodă vom avea șansa să aflăm lucruri unice despre Părintele Iustin, unul dintre ultimii mari duhovnici ai României, părintele care a instituit viața monahală aici, în pustia muntelui.

Mii de pelerini găsesc încă tămăduire în chilia în care a viețuit Părintele, ori la mormântul unde își doarme acum somnul de veci. O aură binecuvântată domnește în acest ținut de o frumusețe ruptă, parcă, din grădina Raiului, iar Mănăstirea a moștenit, practic, de la părintele Iustin, o seamă de suflete, de credincioși.

După periplul la vestita Mănăstire, vine momentul pentru odihnă, iar George Mihai și Andreea Străvoiu ne invită la una dintre cele mai primitoare familii din Petru Vodă, a cărei casă de oaspeți e mereu plină.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Dârmoxa, paradisul bucovinean

Adevărate rețete de fericire pentru gurmanzi, deliciile de la Petru Vodă îi vor cuceri până și pe cei mai puțin pofticioși.

Toate se gătesc aici în tihnă, pe plită, la foc mic și tot ce se-ntâmplă pe plaiurile astea parcă e mângâiat de Dumnezeu.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D

 

Citește-ne pe

Citește și:

Moment crucial pentru Raluca Dumitru la Bravo, ai stil! Celebrities! Concurenta izbucnește în plâns și părăsește platoul

Cioloș duce analfabetismul juridic la un alt nivel: Numește 'penal' o persoană reabilitată, nevizată nici măcar de inițiativa 'Fără penali în funcții publice'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

O femeie își revendică rolul de mamă și de soție, după un an de absența! Aflați dacă fiica și soțul ei o vor ierta, sâmbătă, 4 decembrie, la "O nouă șansă", de la...

Florentina Opriș și Mihai Ghiță vin la Roata Norocului, duminică, 5 decembrie, de la ora 20:00, într-o ediție spectaculoasă, la Kanal D!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies