Rusia expulzează 10 diplomați de la Ambasada României la Moscova. Diplomații români au fost declarați personae non gratae

,

Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova, anunţă MAE.


In articol:

Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova, anunţă MAE precizând că aceasta este o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Rusia expulzează 10 diplomați de la Ambasada României la Moscova

"Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti", potrivit unui c omunicat al instituţiei. 

Citeste si: Mesajul lui Vladimir Putin pentru Maia Sandu. Președintele Republicii Moldova a anulat în ultimul moment întâlnirea cu secretarul general al ONU

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor  Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi a crimelor de război şi a altor crime internaţionale comise în această ţară de către forţele ruse. 

Citeste si: Vladimir Putin poate dicta sfârșitul omenirii. „Cei ce mor pentru patrie în război nuclear ajung direct in Rai. Ceilalți vor muri ca niște gândaci!„

Ambasada României la Moscova

Ambasada României la Moscova

[Sursa foto: M.A.E.]

Potrivit tvr.ro,  ambasadorul României în Federația Rusă, Cristian Istrate a fost chemat la Ministerul Rus de Externe, unde a stat doar 15 minute. A ieșit de acolo cu un plic în care se află, probabil, numele celor 10 angajați ai ambasadei României care vor fi expulzați. Numele celor expulzați nu sunt făcute publice în astfel de situații.

Deocamdată nu se știe cât au la dispoziție cei 10 pentru a părăsi Federația Rusă. 

Motivul pentru care Rusia expulzează 10 diplomați români

Ministerul Afacerilor Externe de la București a informat în luna aprilie că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, "având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961".

"Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice", a precizat MAE într-un comunicat de presă.

Cu prilejul convocării, ministerul a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucha și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei. 

Citeste si: Cine este cel care îi va lua locul lui Vladimir Putin. El este „arhitectul„ care a comandat războiul sângeros din Ucraina

Ministerului rus de Externe a condamnat această măsură luată de către MAE român în luna aprilie și a amenințat că vor exista repercursiuni și că „ acțiunile dușmănoase ale părții române duc la distrugerea mecanismelor dialogului interstatal civilizat„.

Acesta este motivul pentru care Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova. 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

LIVE UPDATE Ziua 79 de război în Ucraina. Vladimir Putin a vorbit la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz 

Alte 70 de cadavre găsite sub o clădire din Mariupol. Au fost duse la groapa comună, fără identificare (oficial ucrainean)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ambasadorul Rusiei a fost umilit la Varșovia! Oficialul a fost stropit cu vopsea drept în față. Acum, Rusia amenință Polonia cu răzbunare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies