Rusia a primit o lovitură grea. Decizii importante au fost luate în cadrul summit-ului NATO de la Madrid

,
turcia-rusia-nato-suedia-finlanda-aderare

Rusia a primit o lovitură grea. Decizii importante au fost luate în cadrul summit-ului NATO de la Madrid

[Sursa foto: Istock]

Ieri, 28 iunie, a avut loc summit-ul NATO la Madrid. Ziua a fost una istorică, din mai multe puncte de vedere, în special datorită faptului că Turcia a fost de acord să sprijine Finlanda și Suedia să intre în NATO. Anunțul a fost făcut de Sauli Niinistö, președintele Finlandei.


In articol:

Ieri, 28 iunie, președintele Turciei a spus că va sprijini cererile de aderare ale Suediei și ale Finlandei de aderare la NATO. Anunțul a fost făcut de către Sauli Niinistö, președintele Finlandei, după ce decizia a fost luată în timpul summit-ului de la Madrid.

Săptămâna trecută, Suedia și Finlanda au depus cererile de aderare la NATO, decizie luată din cauza războiului din Ucraina ce sporește temerile legate de un nou atac. Pentru ca cele două țări să intre în alianță, toate cele 30 de state membre trebuie să își de acordul.

Încă de când s-a pus problema aderării celor două state la NATO, Turcia s-a opus acestui lucru, motivând că Suedia și Finlanda găzduiesc persoane care au legături cu grupările de natură teroristă, dar și că au decis să nu mai exporte arme către Ankara.

Cu toate acestea, Turcia s-a răzgândit și a spus că susține Finlanda și Suedia pentru a adera la NATO.

Citeste si: Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul: „Orice încercare de a invada Crimeea ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei”

„Astăzi, la Madrid, înainte de începerea summitului NATO, am avut o întâlnire amănunțită cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan și cu prim-ministrul suedez Magdalena Andersson, cu medierea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg”, a spus biroul prezidențial în cadrul unui comunicat de presă, potrivit romaniatv.net.

turcia-rusia-nato-suedia-finlanda-aderare

Rusia a primit o lovitură grea. Decizii importante au fost luate în cadrul summit-ului NATO de la Madrid

[Sursa foto: Facebook: Recep Tayyip Erdoğan]

„Ca urmare a acestei reuniuni, miniștrii noștri de externe au semnat un memorandum tripărtit care confirmă faptul că Turcia, la summitul de la Madrid, își va exprima sprijinul pentru invitarea Finlandei și Suediei să devină membre NATO”, a spus președintele Finlandei, conform Reuters.

Rusia susține că NATO și UE vor să înceapă un război împotriva Rusiei

După ce mai multe țări au luat decizia de a intra în NATO de teama unui conflict cu Rusia, Lavrov, ministrul de Externe rus, susține că atât NATO, cât și UE vor să înceapă un conflict cu Rusia.

„Avem puţine iluzii că ofensiva actuală antirusă a UE va dispărea cumva sau se va schimba în viitorul previzibil şi, ca să fiu sincer, pe termen lung.

Acum, UE, împreună cu NATO, creează împreună o coaliţie atât de modernă pentru o luptă şi, în cele din urmă, un război cu Federaţia Rusă. Vom urmări toate aceste lucruri îndeaproape”, a declarat Lavrov în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o în Azerbaidjan.

Citeste si: Rusia a început simularea atacurilor cu rachete asupra statelor baltice. Spațiul militar al Estoniei a fost străbătut de un elicopter rusesc

Mai mult decât atât, acesta a mai spus că, dacă Ucraina va vrea să intre în Uniunea Europeană, acest lucru nu va reprezenta o amenințare pentru Rusia, deoarece NATO este o alianță militară și nu UE, relatează DPA, conform digi24.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Numele următoarei țări care va fi atacată de Rusia a fost dezvăluit. Este membră NATO

S-a încuiat în casă de nervi că e prea bogat! Un indian care a câștigat 3 milioane de dolari la loterie se ascunde de cei care îi cer bani

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul: „Orice încercare de a invada Crimeea ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies