Rusia a început simularea atacurilor cu rachete asupra statelor baltice. Spațiul militar al Estoniei a fost străbătut de un elicopter rusesc

,
rusia-țări-baltice-estonia-finlanda-atac-rachete

Rusia a început simularea atacurilor cu rachete asupra statelor baltice.

[Sursa foto: Istock]

Îngrijorările legate de intențiile Rusiei încep să fie din ce în ce mai mari, după ce un elicopter rusesc a intrat în spațiul militar al Estoniei. Aceasta a acuzat Rusia de escaladarea tensiunilor prin acțiunile pe care le face.


In articol:

Estonia susține că acțiunile pe care Rusia le desfășoară în spațiul său militar provoacă escaladarea tensiunilor. Mai mult decât atât, potrivit romaniatv.net, Estonia a acuzat Rusia și de folosirea unor tiruri cu rachete.

În continuare, Finlanda susține că este pregătită de zeci de ani pentru o confruntare cu Rusia, iar îmbunătățiri din punct de vedere militar au fost făcute de când a început războiul din Ucraina.

Ce au de spus țările baltice despre posibilitatea unui atac inițiat de Rusia?

„Finlanda s-a pregătit de zeci de ani pentru un atac iniţiat de Rusia și va opune o rezistenţă dură, dacă se va întâmpla asta. Suntem pregătiți. Ne-am dezvoltat sistematic apărarea militară tocmai pentru tipul de ostilități care se desfășoară în prezent în Ucraina, cu utilizarea masivă a puterii de foc, a vehiculelor blindate și a aeronavelor”, a declarat Timo Kivinen, ministrul Apărării de la Helsinki, ieri, 22 iunie.

Citeste si: Lituania primește amenințări din partea Rusiei din cauza acțiunilor ei care vor cauza „durere” și care vor genera „consecințe grave”

Cu toate acestea, Svetlana Jurova, Deputatul Dumei de Stat, susține că Rusia nu va ataca Finlanda, deoarece au multe „programe comune”. „Se pot pregăti pentru orice, nu îi vom ataca. Avem un număr destul de mare de programe comune cu Finlanda”.

rusia-țări-baltice-estonia-finlanda-atac-rachete

Rusia a început simularea atacurilor cu rachete asupra statelor baltice.

[Sursa foto: Istock]

„Pentru moment, nu există o ameninţare militară imediat la adresa Estoniei. Însă, constatăm că Federaţia Rusă îşi înăspreşte retorica şi îşi intensifică activităţile înaintea summit-ului (NATO) de la Madrid”, a menționat Thomas Mell, purtătorul de cuvânt al Ministerului eston al Apărării, pentru AFP.

Estonia susține că acțiunile Rusiei au legătură cu summit-ul NATO

„Rusia, care atacă Lituania din cauză că a implementat sancţiuni ale Uniunii Europene (UE), anunţase, cu luni în urmă, care simulează atacuri cu rachetă vizând ţinte situate în ţări baltice, iar elicoptere ale Federaţiei ruse, încalcă frontiere ale ţărilor baltice, totul converge în timp şi spaţiu.

Acest comportament, care conduce la escaladare, este o nouă confirmare a faptului că summit-ul NATO de la Madrid cade într-un anumit moment”, a mai spus Thomas Mell.

Citeste si: Gazele ar putea fi distribuite cu „porția”. Rusia pedepsește țările care condamnă războiul din Ucraina

Mai mult decât atât, Ministerul de Externe al Estoniei susține că marți, 21 iunie, l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, pentru a da explicații în legătură cu încălcarea „total neacceptabilă” a spațiului militar al Estoniei în urmă cu aproximativ o săptămână.

„Încălcarea a avut loc în sud-estul Estoniei, în apropierea postului de control de la Koidula, unde un elicopter rusesc a intrat în spaţiul aerian eston, fără autorizare”, se arată în comunicatul ministerului.

Zilele trecute, potrivit biziday.ro, Consilierul de Securitate al președintelui rus a declarat că Lituania va plăti pentru faptul că a interzis tranzitul de mărfuri către Kaliningrad, lucru ce creează și mai multe temeri în legătută cu securitatea țării.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un celebru avion de luptă F-35 Lightning II al US Air Force a patrulat deasupra Dobrogei

Lituania primește amenințări din partea Rusiei din cauza acțiunilor ei care vor cauza „durere” și care vor genera „consecințe grave”

Raluca Turcan face calcule despre pensiile speciale: Presupun o cheltuială de 109 milioane de lei pe lună, undeva la 1,3 miliarde de lei pe an, impactul nu e ma

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rusia a început să elibereze pașapoarte cetățenilor din orașele ucrainene ocupate. Primele pașapoarte au fost emise sâmbătă, 11 iunie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies