Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 8,10% pe an. Perioada în care pot fi achiziționate

,
Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur

[Sursa foto: Facebook Ministerul Finanțelor]

Începând de luni, 3 octombrie, românii vor putea să investească în titlurile de stat Tezaur.

Titlurile pentru care românii vor putea să investească au maturități de 1 și 2 ani, iar dobânzile anuale pot ajunge între 7,75%, respectiv 8,10%.

Citeste si: Cum prevăd economiștii evoluția valutei în următoarea perioadă a anului. Ce se va întâmpla cu moneda euro

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate în octombrie 2022

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Acestea pot fi cumpărate între 3-25 octombrie 2022 online numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, de la unitățile Trezoreriei Statului și prin unitățile Poștei Române.

„Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online", se menționează în comunicat.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 03 – 25 octombrie 2022, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • între 03 – 26 octombrie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  •  între 03 – 25 octombrie 2022 în mediul urban și 03 – 24 octombrie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Citeste si: Părinții nu le pot da copiilor mai mult de trei prenume. Situațiile în care numele și prenumele se pot schimba la cerere

Dobânda anuală poate fi între 7,75% și 8,10%

Dobânda este anuală și se plătește la datele stabilite în prospectul de emisiune. Titlurile de stat Tezaur cu maturități de 1 și 2 ani prezintă dobânzi anuale cuprinse între 7,75% și 8,10%. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, de altfel, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Citeste si: Pilonul II de pensii a recuperat în două luni peste jumătate din scăderile de la începutul anului. Cum aflăm câți bani avem în contul pensiei private

Surse: mfinante.gov.ro, facebook.com/mfpromania ,   zf.ro, stirileprotv.ro, digi24.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Lucruri esențiale pentru un dormitor elegant, confortabil și primitor

Percheziții DIICOT și rețineri într-un dosar de spălare de bani care vizează tranzacții de 70 de mil de euro

Lucruri esențiale pentru un dormitor elegant, confortabil și primitor

Tatăl Getei Sterp, prezent la nunta fiicei lui. Reacția de milioane a mamei Geta la petrecere: "I-am dat dedicație!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies