Românii pot primi tichete de masă în valoare de 30 de lei începând de la 1 iulie

,
tichete de masă 2022

Cu cât va crește valoarea tichetelor de masă?

[Sursa foto: PixaBay]

Miercuri, 22 iunie, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care valoarea tichetelor de masă a angajaților crește de la 20 de lei la 30 de lei, după ce inițial această lege trebuia pusă în aplicare începând cu data de 1 iunie.


In articol:

În prezent, pentru 22 de zile lucrate, un angajat primește tichete de masă în valoare de 443,74 lei, iar după această creștere, aceștia vor primi suma totală de 660 lei.

Ce români nu vor primi 10 lei în plus la tichetele de masă?

tichete de masa 2022

De ce nu toți românii vor beneficia de măriri?

[Sursa foto: Pexels]

Conform modificării legii nr.165/2018, angajatorii nu sunt obligați să majoreze valoarea tichetelor de masă. Creșterea sumei va fi posibilă doar în cazul în care angajatorul are fonduri suficiente pentru a mări sau nu suma inițială de 20,17 lei a tichetului de masă, „Biletele de valoare se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unităţile din domeniul bugetar, şi în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, pentru celelalte categorii de angajatori.”, conform site-ului lege5.ro.

Citeste si: Marcel Boloș susține că „situația economică a României este în afara oricărui pericol”. Guvernul și-a îndeplinit responsabilitățile pentru primele luni ale lui 2022

De ce nu s-a amânat majorarea tichetelor de masă?

tichete de masa 2022

Care este valoarea totală a tichetelor?

[Sursa foto: Pexels]

Această creștere a valorii tichetelor de masă a fost promisă de guvernul României încă de la începutul anului 2022. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat la Antena 3, de ce această mărire a fost făcută cu întârziere „ Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari.

Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, conform economedia.ro.

Decizia a fost aprobată de către Camera Deputaților, cu 238 de voturi „pentru”, unul „împotriva” și 6 abțineri.  Această majorare a fost gândită ca o compensare asupra scumpirilor din ultima perioadă, spunea Guvernul în luna aprilie a anului acesta, conform deputaţilor Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurilor parlamentare PSD, PNL, UDMR şi Minorităţile naţionale.

Citeste si: Este oficial: Valoarea tichetelor de masă crește începând cu 1 iulie 2022. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Cât sunt alocațiile în anul 2022? Suma colosală pe care o primesc copiii cu vârsta până în doi ani

VIDEO | Comemorare cu scandal în Piața Victoriei: Doi activiști #rezist l-au umplut de făină pe Mălin Bot

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum pot folosi românii tichetele de vacanță în anul 2022? Ce detaliu le-a scăpat din vedere bugetarilor până acum

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies