Cum pot folosi românii tichetele de vacanță în anul 2022? Ce detaliu le-a scăpat din vedere bugetarilor până acum

,
voucher-de-vacanță-tichet-plată

Cum pot folosi românii tichetele de vacanță în anul 2022

[Sursa foto: Unsplash]

Tichetele de vacanță vor fi oferite bugetarilor și anul acesta. Mai mult decât atât, spre deosebire de anii precedenți, chiar și angajații de la privat vor putea beneficia de ele. Însă, puțini români sunt cei care știau un detaliu ce le poate schimba bugetul de vacanță.


In articol:

Și anul 2022 aduce tichete de vacanță bugetarilor și chiar și angajații din sistemul privat pot beneficia de ele. Cu toate acestea, tichetele de vacanță pot fi folosite și pentru alte cheltuieli, nu doar pentru cazare, așa cum mulți știau.

Valoarea tichetelor de vacanță este de 1.450 de lei și pot fi folosite pentru vacanțele din țara noastră, atât pe litoral, cât și în stațiunile montane, dar și pentru alte servicii aferente.

Acestea pot fi folosite fie direct la unităție de cazare, acolo unde proprietarii le acceptă, fie prin intermediul agențiilor de turism, relatează playtech.ro.

Românii pot plăti cu tichetele de vacanță mesele sau serviciile de agrement

Tichetele de vacanță nu oferă doar posibilitate cazării. Cei care le folosesc pot plăti atât mesele, cât și alte lucruri, precum intrarea la diferite activități turistice.

Citeste si: Alocațiile copiilor ar putea ajunge la aproximativ 1.000 de lei. Cine sunt copiii care ar putea beneficia de această sumă

„Un alt lucru extrem de important de știut este că agenția de turism poate îngloba în vacanța sau minivacanța noastră nu doar cazare. Pot achita servicii de masă și servicii de agrement de genul intrare la cetatea Râșnov. Se pot achita și la vizita la castelul lui Dracula, bilet de avion Constanța – Cluj, de exemplu, adică transport. Sau croazieră de o zi în Delta Dunării, fără cazare.

voucher-de-vacanță-tichet-plată

Cum pot folosi românii tichetele de vacanță în anul 2022

[Sursa foto: Unsplash]

Putem avea parte de croazieră, de prânz pescăresc, de vizită la cetatea Histria. Sau bilet la Seară Dobrogeană sau la Nerversea, ori Untold sau la orice alt eveniment.

Agenția de turism compune acest pachet și numai la agenție putem, practic, să introducem toate aceste servicii pe care, da, le putem achita cu vouchere de vacanță“, a spus Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, potrivit impact.ro, relatează playtech.ro.

Citeste si: Vouchere de 100 de euro și bilete gratis la festivaluri pentru cei care au susținut BACALAUREAT 2022! Care sunt condițiile pentru a intra în posesia lor

Voucherele de vacanță fuseseră scoase din circuit

La finalul lunii mai, Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, a anunțat că voucherele de vacanță au fost reintroduse anul acesta, după ce se spusese că bugetarii nu le vor mai primi.

„Am adoptat, Guvernul, ordonanţa prin care au fost repuse în circuit tichetele şi voucherele de vacanţă pentru salariaţii din sectorul bugetar încă de la început de mandat, din luna decembrie. Tot atunci am închis un program în desfăşurare care trena din 2018- Start-up Nation ediţia a 2-a.

De asemenea, în lunile decembrie şi ianuarie, am efectuat plăţile pentru 8.300 operatori economici din domeniul turismului, în cadrul schemei de ajutor HoReCa- 200 milioane de euro în decembrie, 250 milioane de euro în ianuarie”, a spus Cadariu, în timpul reuniunii Ligii Aleșilor Locali ai PNL, din Poiana Brașov, conform Agerpres, relatează digi24.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vouchere de 210 lei pentru elevii din învățământul primar. Bani de la stat pentru ochelari de vedere și controale oftalmologice

Apple își avertizează clienții: o breșă de securitate permite preluarea controlului asupra mai multor dispozitive

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Concediu plătit pentru cei care au în îngrijire persoane cu dizabilități. Cu cât va fi plătit acest concediu

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies