Vouchere de 210 lei pentru elevii din învățământul primar. Bani de la stat pentru ochelari de vedere și controale oftalmologice

,
vouchere ochelari de vedere 2022

Părinții copiilor din învățământul primar ar putea primi vouchere pentru achitarea ochelarilor de vedere pentru cei mici

[Sursa foto: PixaBay]

Elevii din învățământul primar ar putea primi vouchere de aproximativ 210 lei pentru ochelari de vedere și controale oftalmologice. Ce prevede proiectul de lege înregistrat la Senat?


In articol:

Autoritățile își doresc să vină în sprijinul părinților și să îi îndemne pe aceștia să meargă în mod regulat cu copiii la oftalmolog pentru a putea depista în stadiu incipient problemele de vedere.

În acest sens, statul ar putea oferi vouchere de 210 lei pentru elevii din învățământul primar, acestea urmând să fie folosite pentru achitarea controalelor oftalmologice sau pentru achiziționarea ochelarilor de vedere.

Vouchere pentru ochelari de vedere, control oftalmologic sau tratamente oftalmologice

Un nou proiect de lege a fost înregistrat la Senat și propune ca părinții elevilor din învățământul primar să poată primi vouchere în valoare de 0,4 din cuantumul indicatorului social de referință (ISR) pentru controalele oftalmologice ale copiilor, pentru diferite tratamente sau pentru achiziționarea ochelarilor de vedere. Aceste vouchere ar urma să fie acordate în fiecare an, valoarea lor fiind calculată în funcție de cuantumul indicatorului social de referință (ISR). În anul 2022, ISR este 525,5 lei, ceea ce înseamnă că valoarea voucherelor pentru controlul oftalmologic sau ochelari de vedere ar trebui să fie de 210 lei.

În prezent, aceasta este doar o propunere legislativă, însă dacă va fi votată în Parlament, promulgată de președintele Klaus Iohannis și postată în Monitorul Oficial, părinții elevilor din învățământul primar ar putea primi vouchere pe care să le folosească pentru achitarea controalelor la medicul oftalmolog pentru copii.

Voucherele care ar urma să fie acordate de stat vor avea o valabilitate de 12 luni și vor putea fi folosite pentru plata controlului oftalmologic, indiferent dacă este periodic sau la nevoie, pentru achitarea ochelarilor de vedere sau pentru diferite intervenții medicale sau tratamente oftalmologice prescrise de medicul specialist, potrivit avocatnet.ro.

vouchere ochelari de vedere

Voucherele pentru ochelari de vedere ar urma să aibă o valoare de 210 lei

[Sursa foto: PixaBay]

Cum vor putea solicita părinții voucherele pentru ochelari de vedere sau control oftalmologic? 

Conform propunerii legislative depuse în Senat, voucherele vor putea fi solicitate de părinți la finalul fiecărui an școlar sau în momentul în care copilul este înscris la școală. Acest lucru se va face prin depunerea unei cereri scrise. 

În cazul în care există mai mulți copii într-o familie, iar aceștia urmează învățământul primar, părinții pot solicita voucherele pentru fiecare copil în parte. Astfel, voucherul trebuie folosit doar pentru copilul pe numele căruia a fost emis.

Citeste si: Marius Budăi, revoltat de cum au folosit românii voucherele sociale. Aceștia au cumpărat sucuri și chipsuri și riscă amendă de 10.000 de lei

Când ar putea primi părinții vouchere pentru ochelari de vedere? 

Pentru ca părinții elevilor din învățământul primar să primească vouchere pentru ochelari de vedere, proiectul de lege trebuie să treacă mai întâi de Parlament. Apoi, Klaus Iohannis trebuie să își dea acordul pentru promulgarea legii, iar aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă că legea s-ar putea aplica de anul viitor.

Citeste si: Vouchere de 500 de lei valabile 7 zile. Vezi cum s-au modificat condițiile de acordare a voucherelor din programul RABLA electrocasnice 2022 și cum poți beneficia de ele

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Guvernul Ciucă a anunțat acordarea de vouchere românilor care se confruntă cu sărăcia extremă

VIDEO | Comemorare cu scandal în Piața Victoriei: Doi activiști #rezist l-au umplut de făină pe Mălin Bot

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vouchere de vacanță 2022: Află cum poți să beneficiezi și tu de bani. Condiții de acordare, valoare și cum pot fi folosite voucherele de vacanță

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies