Marcel Boloș susține că „situația economică a României este în afara oricărui pericol”. Guvernul și-a îndeplinit responsabilitățile pentru primele luni ale lui 2022

,
marcel-boloș-economie-românia

Marcel Boloș susține că „situația economică a României este în afara oricărui pericol”

[Sursa foto: Facebook: Marcel Ioan Boloș]

Marcel Boloș a anunțat că România o duce bine din punct de vedere financiar, iar Guvernul a îndeplinit toate responsabilitățile pe care le avea stabilite pentru primele șase luni din anul 2022.


In articol:

Marcel Boloș i-a asigurat pe români că situația economică a țării „este în afara oricărui pericol” și, totodată, a lăudat Guvernul, pentru că a îndeplinit toate responsabilitățile pe care le avea pentru cele 27 de jaloane ce erau stabilite prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Astăzi, demonstrăm că Guvernul mai face un pas important spre transformarea României. Atingerea acestor jaloane ne aduce mai aproape de realizarea unor programe și proiecte esențiale care să sprijine reziliența. Cu abordarea corectă, în 2026, vom vorbi despre o Românie nouă, unită și competitivă în structura blocului european, în care dezvoltarea este echilibrată și coerentă la nivelul tuturor regiunilor.

Dar, până atunci, vreau să subliniez un lucru: trebuie să înțelegem că suntem încă la început de drum și că adevăratele provocări în ceea ce privește implementarea PNRR abia încep. În plus, paradigma se schimbă pe zi ce trece, realitatea cu care ne confruntăm astăzi este radical diferită față de momentul în care a fost realizat acest instrument”, a spus Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, conform romaniatv.net.

Citeste si: Guvernul a aprobat pensii cu aproximativ 1.000 de lei mai mari. Când vor intra românii în posesia lor

Marcel Boloș susține că, peste patru ani, am putea avea România „pe care toți ne-o dorim”

Analizând modul în care lucrurile  au evoluat până acum, Marcel Boloș a declarat că, în următorii ani, România ar putea ajunge în punctul pe care toată lumea și l-a dorit. Ministrul a spus că banii din PNRR pot ajuta țara noastră să se dezvolte.

marcel-boloș-economie-românia

Marcel Boloș susține că „situația economică a României este în afara oricărui pericol”

[Sursa foto: Facebook: Marcel Ioan Boloș]

„Am promis public faptul că astăzi vin cu prezentarea situației celor 27 de jaloane şi ţinte din Planul Național de Redresare și Reziliență care au avut termen în trimestrul II din 2022.

Ei bine, vă anunț că toate acestea sunt îndeplinite, iar situația economică a României este în afara oricărui pericol. Cu un efort enorm la nivelul instituțiilor responsabile, pentru care aduc felicitări, toate cele 51 de ținte și jaloane necesare îndeplinirii în prima jumătate din 2022 au fost duse la bun sfârșit, iar acum urmează validarea cu reprezentanții European Commission. Procesul de validare presupune un parteneriat deschis între Guvernul României și reprezentanții Executivului european, care sunt sigur că va fi la fel de productiv cum a fost și până acum.

Vreau totuși să punctez un aspect. Mă cunoașteți, știți că sunt un om care privește mereu spre viitor. Da, România lui 2026 poate fi aceea pe care toți ne-o dorim, dar până atunci avem multe provocări de dus la bun sfârșit, incomparabil mai dificile decât ce am realizat până acum. Numai în 2022 trimestrul III va aduce alte 24 de ținte și jaloane, iar în ultimul trimestru al anului numărul lor va crește la 55.

Citeste si: Anunț de ultim moment venit de la Guvern! Cine va beneficia de tichetele sociale în valoare de 250 de lei. Vor fi acordate începând cu 20 iunie

Așa că, cele aproximativ 30 de miliarde de euro din #PNRR pot face #RomâniaViitorului una competitivă în structura blocului european, dar trebuie să ne calculăm foarte bine pașii. În final, vreau să mulțumesc tuturor miniștrilor implicați în acest proces pentru munca impresionantă de echipă pe care au depus-o pentru această sarcină complexă. În comentarii găsiți mai multe informații despre situația jaloanelor și țintelor, precum și despre investițiile finanțate prin PNRR care sunt pregătite în această perioadă”, a scris Marcel Boloș în mediul online.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești mari pentru milioane de români! Iată în ce județe ajung prima dată voucherele de 250 de lei. Anunțul a venit de la Marcel Boloș

Rusia oprește gazul prin Nord Stream către Europa: anunț făcut de Gazprom

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Românii se vor bucura de un salariu minim brut majorat. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies