Românii ar putea primi vouchere între 3.000 și 5.000 de lei. Aceștia vor primi un ajutor împotriva scumpirilor în lanț

,
vouchere-familii-copii-românii

Românii ar putea primi vouchere între 3.000 și 5.000 de lei

[Sursa foto: Istock]

Valul puternic de scumpiri din ultimul an a îngenuncheat românii, motiv pentru care autoritățile din România încearcă să găsească modalități prin care să compenseze lipsa banilor acestora. Așadar, s-a decis acordarea unor vouchere între 3.000 și 5.000 de lei.


In articol:

Românii ar putea primi vouchere a căror valoare să fie cuprinsă între 3.000 și 5.000 de lei. Cu toate acestea, beneficiarii vor fi doar familiile care au copii, iar propunerea vine din partea lui Mircea Micle, fostul ministru al Educației.

În acest fel, ministrul speră că aceste vouchere să îi ajute pe părinți să le ofere copiilor strictul necesar, pentru a putea face față tuturor scumpirilor care au apărut, dar să și încurajeze copiii să nu mai abandoneze școala din cauza lipsurilor financiare.

Mircea Micle susține că trebuie să existe vouchere și pentru acei români neputincioși economic

„Așa cum se dau vouchere de vacanță prin care se susține industria turismului – și e foarte bine că se face lucrul acesta din partea statului – tot la fel statul român poate să inițieze niște vouchere educaționale, adică să dea fiecărei familii sau măcar familiilor care au un venit sub venitul mediu pe economie un voucher educațional de 3.000-5.000 de lei pe an, din care părinții să poată cumpăra rechizite, să poată cumpăra tablete, să poată cumpăra uniforme, adică să poată cumpăra acele lucruri care oferă un plus de șanse pentru copiii lor.

vouchere-familii-copii-românii

Românii ar putea primi vouchere între 3.000 și 5.000 de lei

[Sursa foto: Istock]

Se va vedea dacă statul este cu adevărat interesat de a ajuta părinții acum, când e mai greu și e inflație, pentru a-și educa copiii sau nu.

Soluția este atât de simplă și se poate aplica atât de repede. Dar, din păcate, nu cred că statul o va aplica”, a spus fostul ministru, la Euro News, conform playtech.ro.

Citeste si: Au fost emise un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde

Mircea Micle a criticat examenul de Bacalaureat din acest an

În altă ordine de idei, Mircea Micle susține că examenul de Bacalaureat din acest an nu a fost conceput pentru binele elevilor, ci pentru a le ușura obținerea unor note bune, pentru ca rata de promovabilitate să fie cât mai mare.

„Această evaluare reprezintă o expresie cosmetizată, fardată, a ceea ce s-a întâmplat în realitate în sistem. S-au pus doar acele teme care puteau fi abordate cu mai multă ușurință de către elevi și, în felul acesta, s-a obținut o rată ridicată de promovabilitate, prin subiecte care au fost calibrate. Au fost făcute în așa fel încât să treacă majoritatea.

Citeste si: Mesajul dur al unui absolvent de liceu, cu media 9,93 la BAC, față de sistemul educațional! „Sistem îmbâcsit de nereguli și mentalități învechite”

Să nu uităm că sunt aproximativ 40.000 de elevi care nu s-au înscris la Bacalaureat din diverse motive. Această cifră a dus la o reprezentare distorsionată a situației în raport cu realitatea, dacă ne uităm la cifra celor care au promovat. Să nu uităm că sunt vreo 50 de licee cu o rată de promovabilitate de un elev sau niciunul”, a mai spus potrivit euronews.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre vouchere. Banii vor intra în posesia românilor din august

Operatorii de gaze din România și alte trei țări din regiune se unesc: plan comun pentru a traversa criza

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cum pot folosi românii tichetele de vacanță în anul 2022? Ce detaliu le-a scăpat din vedere bugetarilor până acum

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies