România, următoarea țintă a lui Putin? Anunțul făcut de un senator al Statelor Unite

,

Robert Portman a avertizat România despre planul lui Vladimir Putin. Iată ce a declarat senatorul american.


In articol:

Un senator american a făcut un anunț îngrozitor pentru România. Robert Portman, aflat în vizită la București, a spus care sunt riscurile ca țara noastră să fie următoarea pe lista lui Vladimir Putin.

Citeste si: Vladimir Putin, pregătit să discute despre un schimb de prizonieri cu Ucraina. Anunțul făcut de Cancelarul Austriei

România, următoarea țintă a lui Putin? Anunțul făcut de un senator al Statelor Unite

Robert Portman a fost prezent sâmbătă, 28 mai, în România, unde s-a întâlnit inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă. Senatorul american a atras atenția asupra pericolului ce planează asupra Republicii Moldova și chiar a României, în cazul în care Vladimir Putin ar câștiga războiul din Ucraina. Ce are de făcut țara noastră, în acest context?

Citeste si: În ce condiții va scăpa Rusia de criza alimentară. Vladimir Putin a făcut anunțul

„Dacă rușii vor câștiga în Ucraina, în opinia mea, există riscul să treacă în Transnistria, Moldova și voi sunteți următorii.

Cred că e important să continuați să faceți ceea ce faceți, adică să vă opuneți agresiunii ruse împotriva unei țări suverane, independente, care, ca România, este o democrație, care a ales să privească spre vest”, a declarat senatorul american.

Când va veni  Rusia  la masa negocierilor?

Senatrul Robert Portman  susține că rușii se vor așeza, în cele din urmă, la masa negocierilor, dacă NATO va rămâne unită în fața lui Putin. 

„Mi-aș dori să văd o negociere în care Rusia acceptă să părăsească Ucraina. Este o țară independentă, suverană și toate țările din regiune, inclusiv Elveția sau Suedia, i-au luat partea, deoarece este atât de clar care e situația din punct de vedere moral.

Da, Rusia ar trebui să negocieze și să fie de acord să părăsească Ucraina și să îi permită să fie o țară independentă. Nu cred că acest lucru are șanse să se întâmple dacă nu există din partea Rusiei sentimentul că nu va avea succes”, a mai spus Robert Portman.

Citeste si: Numele următoarei țări care va fi atacată de Rusia a fost dezvăluit. Este membră NATO

Senatorul american a mai dezvăluit că scopurile rușilor nu sunt clare. Însă un lucru este clar: nu vor părăsi Ucraina fără să fie forțați și de aceea Occidentul trebuie să susțină în continuare ferm Ucraina.

„Nu știu care sunt scopurile lor. Spun un lucru, iar apoi fac altfel. Dar indiferent de țelurile lor, cred că nu vor pleca fără să fie forțați, de aceea e important să susținem în continuare Ucraina.

Ei pur și simplu se apără, încearcă să evite noi victime civile. Vedeți cum rușii au transformat un oraș precum Mariupol în moloz. Au murit civili, femei și copii.

Mi se rupe inima când văd imaginile, când citesc știrile, când aud de la prietenii ucraineni ce se întâmplă”, a mai declarat, sâmbătă, senatorul Robert Portman.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

LIVE UPDATE Ziua 122 de război în Ucraina. UE acordă un ajutor de 9 miliarde de euro Kievului. Lavrov acuză UE și NATO că se pregătesc de război împotriva Rusiei

Lovitură pentru români! Amenzile vor curge în lanț pentru toți cei care nu respectă noile reguli

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rezultate BAC 2022. Luni se vor afișa notele la Bacalaureat 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies