În ce condiții va scăpa Rusia de criza alimentară. Vladimir Putin a făcut anunțul

,
Război

În ce condiții va scăpa Rusia de criza alimentară. Vladimir Putin a făcut anunțul

[Sursa foto: Twitter]

Vladimir Putin a anunțat, joi, că Rusia este gata să contribuie la „depășirea crizei alimentare”, care a apărut după ce a fost blocat importul de cereale din Rusia și Ucraina de la debutul războiului. Singura condiție este ca Occidentul să renunțe la sancțiunile impuse împotriva Moscovei.


In articol:

Vladimir Putin a vorbit la telefon cu premierul italian Mario Draghi și a afirmat că Rusia „este pregătită să aducă o contribuţie semnificativă la depăşirea crizei alimentare prin export de cereale şi îngrăşăminte, sub rezerva ridicării restricţiilor motivate politic de către Occident”, potrivit România TV.

Rusia va contribui la eliminarea crizei alimentare doar dacă Occidentul ridică sancțiunile

Război

Rusia va contribui la eliminarea crizei alimentare doar dacă Occidentul ridică sancțiunile

[Sursa foto: Twitter]

Conversația dintre Putin și Draghi a avut loc  „la iniţiativa părţii italiene”, potrivit Administrației de la Kremlin.

Vladimir Putin a declarat că acuzaţiile Occidentului conform cărora Moscova blochează exporturile de cereale de la începerea războiului în Ucraina „nu sunt fondate”.

„Dificultăţile apărute sunt legate, printre altele, de perturbările în funcţionarea canalelor de producţie şi logistică, precum şi de politica financiară a ţărilor occidentale în timpul pandemiei de coronavirus”, a declarat Vladimir Putin.

„Situaţia s-a înrăutăţit din cauza restricţiilor anti-ruse impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană”, a mai precizat acesta.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 93 de război în Ucraina. Zelenski acuză Rusia de genocid în Donbas. Lavrov susține că președintele Ucrainei nu vrea să negocieze

Ucraina, unul dintre cei mai mari exportatori de cereale, mai ales de porumb şi grâu, are producţia blocată din cauza războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva ei. 

De cealaltă parte a țărmului, Rusia, o altă putere pe piaţa cerealelor, nu îşi poate vinde producţia şi îngrăşămintele din cauza sancţiunilor impuse de Occident, care afectează sectoarele financiare şi logistice. Cele două ţări sunt responsabile de o treime din grâul mondial.

În plus, Vladimir Putin a vorbit cu premierul italian Mario Draghi și despre „lucrările în curs pentru a stabili o viaţă liniştită în oraşele eliberate din Donbas” şi că pacea a fost „îngheţată de Kiev”.

Guvernul de la Roma a subliniat că „apelul a fost dedicat evoluţiei situaţiei din Ucraina şi eforturilor de a găsi o soluţie comună la criza alimentară în curs, precum şi gravelor repercusiuni asupra celor mai sărace ţări ale lumii”.

Citeste

si: Rusia are cea mai mare gaură de pe Pământ care se crede că duce spre Iad. Motivul pentru care sovieticii au săpat-o

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că planul prezentat de Italia la ONU nu este „serios” şi că el nu știe ce conține decât din informațiile transmise de presă, textul nefiind transmis Rusiei.

Vladimir Putin i-a mai spus lui Mario Draghi că Rusia este pregătită să furnizeze în continuare gaz către Italia, neîntrerupt.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Polonia a intrat în vizorul Republicii Cecene. Ramzan Kadîrov spune când va începe invazia acesteia

Adrian Zuckerman, fostul Ambasador al SUA în România, dă vestea: SUA pot suplini complet producția de gaze și petrol a Gazprom

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești bune pentru ruși! Vladimir Putin vrea să crească salariile minime pe economie și pensiile începând cu 1 iunie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies