Vladimir Putin, pregătit să discute despre un schimb de prizonieri cu Ucraina. Anunțul făcut de Cancelarul Austriei

,
Vladimir Putin șiVladimir Putin și Karl Nehammer

Vladimir Putin și Karl Nehammer

[Sursa foto: Facebook Karl Nehammer]

Vladimir Putin l-a asigurat pe cancelarul austriac Karl Nehammer că este pregătit să discute un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina


In articol:

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a discutat vineri, 27 mai, 45 de minute la telefon cu Vladimir Putin, care i-a spus că este gata să discute cu Ucraina despre un schimb de prizonieri, relatează  Reuters.

Karl Nehammer

Cancelarul austriac Karl Nehammer

[Sursa foto: Facebook Karl Nehammer]

Citeste si: Rusia echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră, ca reacție la amenințările făcute de SUA

Vladimir Putin, pregătit să discute despre un schimb de prizonieri cu Ucraina

Într-o discuție cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, președintele Vladimir Putin a luat o decizie la care nu mulți se așteptau. Liderul de la Kremlin a anunțat că este dispus să facă schimb de prizonieri.

Mai mult, Karl Nehammer a mai spus că Vladimir Putin este de părere că Crucea Roșie Internațională ar trebui să aibă acces la prizonierii de război.

”Președintele rus ne-a asigurat că Crucea Roșie Internațională trebuie și ar trebui să aibă acces la prizonierii de război. Desigur, el cere și accesul la prizonierii de război ruși din Ucraina ”, a spus Karl Nehammer.

Citeste si: Fiica lui Vladimir Putin a apelat la „Terapia Vampir”. Ce intervenţii chirurgicale a suferit Katerina Tikhonova

De asemenea, Cancelarul Austriei a fost întrebat dacă Vladimir Putin este cu adevărat pregătit să negocieze, însă a precizat ”dacă el este într-adevăr gata să negocieze este o întrebare complexă”.

Totodată, Karl Nehammer a menționat că Vladimir Putin l-a informat cu privire la încercările de a da vina pe Rusia pentru dificultățile de transport de cereale în întreaga lume.

Cancelarul Austriei a mai dezvăluit că liderul de la Kremlin ”a dat semnale că este destul de dispus să permită exporturile prin porturi”. El a adăugat că ”dorința reală va deveni evidentă doar atunci când… este efectiv implementată”.

Sute de prizonieri ucraineni sunt duși în regiunile Donetsk și Lugansk

Potrivit Capital.ro, un reprezentant al insurgenților a povestit că sute de prizonieri ucraineni de război sunt aduși zilnic în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși în regiunile Donetsk și Lugansk.

Rodion Miroșnik, “ ambasador ” la Moscova al separatiștilor din Lugansk, a avut o reacție în acest sens.

Citeste si: În ce condiții va scăpa Rusia de criza alimentară. Vladimir Putin a făcut anunțul

Potrivit acestuia, în prezent, în cele două ”republici populare” se află aproximativ 8.000 de foști combatanți ai Kievului.

„Sunt mulți prizonieri. Desigur, mulți dintre ei sunt pe teritoriul Republicii Populare Donetsk, dar avem și noi destui”, a spus Miroșnik, scrie BBC, care adaugă că nu a putut verifica aceste informații în mod independent.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

LIVE UPDATE Ziua 93 de război în Ucraina. Lavrov acuză Occidentul că a creat „un război total” împotriva Rusiei. Până la 500 de mine sovietice vechi în Marea Neagră

Lovitură pentru români! Amenzile vor curge în lanț pentru toți cei care nu respectă noile reguli

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești bune pentru ruși! Vladimir Putin vrea să crească salariile minime pe economie și pensiile începând cu 1 iunie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies