România în război cu Ucraina. Joe Biden: Cred că Putin va invada Ucraina. Luăm în calcul să trimitem mai mulți soldați în România și Polonia

,
Rusia

România în război cu Ucraina. Joe Biden: Cred că Putin va invada Ucraina. Luăm în calcul să trimitem mai mulți soldați în România și Polonia

[Sursa foto: Facebook Joe Biden]

Președintele Americii, Joe Biden, crede că Rusia va invada Ucraina și a amenințat că vor exista consecințe dacă Vladimir Putin își va trimite trupele peste graniță, printre care se numără restricționarea tranzițiilor financiare în dolari.


In articol:

„Nu sunt atât de convins că președintele Putin este sigur de ceea ce va face. Cred că va intra în Ucraina.

Trebuie să facă ceva”, a spus Joe Biden.

„Încearcă să-și găsească locul în lume între China și Occident. Dar dacă fac cu adevărat ceea ce sunt capabili să facă cu forțele masate la granița Ucrainei, va fi un dezastru pentru Rusia. Aliații și partenerii noștri sunt gata să impună sancțiuni severe și semnificative împotriva economiei sale”, a mai declarat Joe Biden. 

Joe Biden crede că Vladimir Putin va invada Ucraina. Se va cere prezență militară suplimentată în Polonia și România

După declaraţiile lui Joe Biden, secretarul de presă al Casei Albe a precizat că, dacă orice forţe militare ruseşti trec frontiera ucraineană, va reprezenta o nouă invazie şi va primi un răspuns dur din partea SUA şi a aliaţilor lor. De asemenea, a mai precizat că preşedintele Joe Biden cunoaște faptul că ruşii au o atacuri militare puternice, inclusiv atacuri cibernetice şi atacuri paramilitare, care vor primi un răspuns decisiv, unitar şi bazat pe reciprocitate.

Citeste si: Conflictul Rusia-Ucraina: Secretarul de Stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev! Statele Unite avertizează că Rusia poate ataca Ucraina în orice moment!

„Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste state. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie faţă de Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă în Ucraina”,  a declarat Joe Biden.

„Vine un moment al adevărului când Occidentul fie acceptă propunerile noastre, fie se vor găsi alte modalități de a apăra securitatea Rusiei”, a spus Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la Negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor.

Vladimir Putin are peste 127.000 de soldați la granița cu Ucraina

Rusia

Vladimir Putin are peste 127.000 de soldați la granița cu Ucraina

[Sursa foto: Facebook Vladimir Putin]

Conform unui raport al Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia are peste 127.000 de militari în regiune.

„Puterea totală a forței terestre RF AF (Forțele Armate ale Federației Ruse) pe direcția ucraineană este de peste 106.000 de soldați. Împreună cu componenta de mare și aer, numărul total este de peste 127.000 de militari”.

Rusia transportă, pe calea ferată transsiberiană în direcția Ucrainei, echipamente militare, inclusiv tancuri și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a transmis, înainte de o întâlnire cu omologul său rus de marți, că speră că situația poate fi detensionată diplomatic, iar dacă nu este posibil, Moscova va avea de plătit cu vârf și îndesat pentru actele de agresiune față de Ucraina.

„Calea ferată transsiberiană este o rețea importantă pentru mișcările militare din Rusia. Călătoria unui tren militar durează între șase până la șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului până în vestul Rusiei. Trenurile din Siberia fac doar două-trei zile”, a specificat expertul militar în apărare, Andy Scollick.

Citeste si: Rusia face amenințări grave către NATO: „Să-și strângă catrafusele și să se întoarcă la limitele din 1997”

Expertul a mai transmis că relocarea masivă a echipamentelor militare și a soldaților  „nu are nicio legătură cu Kazahstanul și nici cu exercițiile la scară largă planificate de armata rusă. Prin urmare, este de la sine înțeles că se îndreaptă spre vest pentru a completa și a sprijini consolidarea operațională în apropierea graniței de est a Ucrainei”.

Dacă Rusia  „ar fi vrut doar să agite spiritele, ar fi suficient un "spectacol" cu ​​tancuri și artilerie. Dar mișcarea logistică la scară largă indică echipamentul necesar pentru a susține o operațiune de luptă. Și nu este vorba doar de echipament. Majoritatea acestor trenuri conțin vagoane de pasageri pentru trupe și vagoane de marfă pentru echipamentul lor”, a declarat expertul irlandez.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Rusia aproape a terminat cu pregătirea ofensivei în Ucraina! Kiev a transmis că peste 127.000 de militari ruși sunt prezenți la graniță

Rusia a interzis radio-televiziunea canadiană în Rusia după interzicerea ca RT în Canada. Proteste vehemente ale premierului Justin Trudeau

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Conflictul Rusia-Ucraina: Secretarul de Stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev! Statele Unite avertizează că Rusia poate ataca Ucraina în orice moment!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies