Rusia aproape a terminat cu pregătirea ofensivei în Ucraina! Kiev a transmis că peste 127.000 de militari ruși sunt prezenți la graniță

,
Rusia

Rusia aproape a terminat cu pregătirea ofensivei în Ucraina! Kiev a transmis că peste 127.000 de militari ruși sunt prezenți la graniță

[Sursa foto: PixaBay]

Ucraina a transmis că Rusia aproape a terminat cu pregătirea ofensivei împotriva țării, lansând o temere că Moscova ar putea începe o invazie oricând.


In articol:

Conform celei mai actuale evaluări a Ministerului ucrainean al Apărării,  Rusia are la graniță peste 127.000 de militari.

„Puterea totală a grupului Forțelor Armate ale Federației Ruse pe direcția ucraineană este de peste 106.000 de militari. Împreună cu componenta aeriană și maritimă, numărul total este de peste 127.000

de militari”, se arată în evaluarea părții ucrainene.

Rusia este pregătită de atac în orice moment

Rusia

Rusia este pregătită de atac în orice moment

[Sursa foto: PixaBay]

Acțiunile Rusiei sunt  „menite să limiteze capacitățile Statelor Unite de a asigura securitatea pe continentul european”, se transmite în raportul Ministerului ucrainean al Apărării.

La finalul lunii decembrie și în luna ianuarie, Rusia a transportat  „stocuri de muniție, spitale de campanie și tehnică militară” la graniță, lucru care  „confirmă pregătirea pentru operațiuni ofensive”, conform Ucrainei.

Armata ucraineană a mai declarat că Rusia ar putea utiliza arme cu rachete cu rază medie de acțiune pentru a „distruge obiecte vitale”, subliniind faptul că „grupuri tactice suplimentare de rachete operaționale -Iskander- au fost transferate la graniță”.

Până la acest moment, în apropierea Ucrainei sunt 36 de lansatoare Iskander, conform evaluării. Rachetele Iskander pot lovi țintele la 500-700 km distanță și ar putea ținti inclusiv capitala Kiev.

Documentul ucrainean subliniază că o nouă potențială linie de front a apărut acum, de-a lungul graniței sale de nord cu Belarus, un aliat al Kremlinului.

Citeste si: Zeci de manifestanți au fost omorâți în revoluția de la Kazahstan! Forțele de ordin au deschis focul asupra mulțimii

„Teritoriul Belarusului ar trebui considerat ca un teatru de operațiuni cu drepturi depline pe care Rusia îl poate folosi pentru a extinde agresiunea împotriva Ucrainei”, se arată într-un document făcut de structura de informații militare ucrainene.

Oficialii Departamentului de Stat al SUA au precizat aceste lucruri marți, transmițând că prezența trupelor Rusiei în Belarus a crescut capacitățile Moscovei de-a lungul graniței cu Ucraina și a sporit motivele de îngrijorare cu privire la un atac.

„O capacitate sporită a Rusiei de a lansa acest atac. O oportunitate sporită, căi mai mari, risc crescut”, a declarat un oficial al Departamentului de Stat SUA.

„Momentul este notabil și, desigur, crește îngrijorarea că Rusia ar putea intenționa să staționeze trupe în Belarus sub pretextul unor exerciții militare comune, pentru a putea ataca Ucraina dinspre nord”, a mai declarat oficialul.

Citeste si: Republica Moldova aspiră să adere la Uniunea Europeană! Maia Sandu a comunicat deja Rusiei decizia

Oficialii americani au declarat că este posibil ca o invazie rusă a Ucrainei să aibă loc în orice moment în următoarea lună.

„Planurile militare ruse de a începe activitățile cu câteva săptămâni înainte de o invazie militară sunt ceva ce urmărim îndeaproape și evaluarea noastră a fost că s-ar putea întâmpla oricând între mijlocul lunii ianuarie și jumătatea lunii februarie”, a declarat un alt oficial al Departamentului de Stat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Se fac angajări la Poliţie! Iată ce salarii sunt în cadrul MAI

Variola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia 'măsuri intensive de sănătate publică'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce s-a întâmplat cu trupurile soților Ceaușescu, după ce au fost executați în ziua de Crăciun 1989

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies