Rusia face amenințări grave către NATO: „Să-și strângă catrafusele și să se întoarcă la limitele din 1997”

,
Rusia

Rusia face amenințări grave către NATO: „Să-și strângă catrafusele și să se întoarcă la limitele din 1997”

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a transmis vineri că Rusia așteaptă un răspuns din partea SUA și NATO legat de granițele de securitate. De asemenea, și-au susținut cererea ca NATO să nu se extindă spre este, pentru că oricum Rusia nu-și va retrage trupele desfășurate în apropierea frontierei cu Ucraina.


In articol:

Federația Rusă  nu este pregătită să aştepte pentru totdeauna ca SUA şi NATO să răspundă cererilor sale de securitate şi doreşte un răspuns scris detaliat pentru fiecare propunere exprimată la negocieri”, a declarat Serghei Lavrov.

Rusia atenționează NATO: „Să se întoarcă la limitele din 1997”

Rusia

Rusia atenționează NATO: „Să se întoarcă la limitele din 1997”

[Sursa foto: Facebook Serghei Lavrov]

Ministrul rus de externe a precizat că Moscova are bănuiala că Statele Unite și NATO și-ar putea uni forțele armate în apropierea Rusiei, în următoarele luni, autându-se de tensiunile de la frontiera cu Ucrainei.

„Moscova are diverse opțiuni de răspuns dacă Occidentul respinge propunerile de securitate ale Rusiei”, a declarat Serghei Lavrov.

„Am rămas fără răbdare. Am avut foarte multă, am așteptat un răspuns specific la propunerile noastre, acum e timpul ca lucrurile să se miște.   Occidentul a fost condus de orgoliu și a exacerbat tensiunile, încălcând obligațiile sale și bunul simț”, a mai adăugat Lavrov.

Lavrov a mai declarat că Rusia așteaptă ca Washington și NATO să răspundă în scris la cererile sale până săptămâna viitoare.

Citeste si: Nicolae Ciucă vrea să reintroducă armata în România. Când ar putea începe recrutarea

„Pe noi nu ne interesează prea mult cine participă la negocieri atât timp cât SUA sunt în fruntea lor, pentru că de ele depinde modul în care este edificată politica de securitate în Europa şi, de fapt, în alte părţi ale lumii", a precizat Serghei Lavrov.

Rusia nu își retrage trupele din apropierea frontierei cu Ucraina

Serghei Lavrov a transmis, joi seară, că Moscova nu intenţionează să aștepte după NATO și SUA la nesfârșit şi nu va lua în considerare retragerea trupelor desfăşurate la graniţa cu Ucraina în cazarmă.

„Deja se cere nu doar retragerea unităţilor militare de la frontiera cu Ucraina, aşa cum în general se exprimă ei (occidentalii), ci retrimiterea lor în cazarmă, aşa cum a declarat în public Wendy Sherman la conferinţa de presă susţinută la finalul discuţiilor purtate luni cu delegaţia condusă de ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, la

Geneva” , a declarat Serghei Lavrov.

„Cred că nici nu mai este nevoie să explicăm că astfel de cereri sunt absolut inacceptabile şi, desigur, nici nu le vom examina”, a mai precizat acesta.

Citeste si: România și Ucraina sunt sub amenințarea Rusiei?! Ambele țări solicită mai multe trupe la Marea Neagră de la NATO

După ce Moscova a avut trei discuții care au eșuat cu Occidentul în această săptămână, joi, Serghei Riabkov a transmis că Moscova ar putea desfăşura  „infrastructuri militare”  în Cuba şi Venezuela.

Pentru o împăcare cu Occidentul, Rusia vrea ca Occidentul să promită încetarea extinderii NATO, în special spre Ucraina, şi încetarea oricărei activităţi militare în ţările din Europa de Est.

Moscova a anunţat astăzi o inspecţie spontană a pregătirii trupelor sale din Orientul Îndepărtat.

„Exerciţiile vor permite evaluarea pregătirii trupelor de a desfăşura misiuni necesare după regrupări la distanţe mari de-a lungul teritoriului rus”, a declarat Ministerul Apărării.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Situația disperată în Afganistan! Un singur român a fost evacuat din Kabul, în timp ce alți zeci de conaționali cer ajutorul pentru a scăpa din mâinile talibanilor

ULTIMA ORĂ - Incendiu violent într-o comună din Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări

BREAKING NEWS! Gata, a început! A fost deschis focul în Ucraina! Au murit cinci militari! Revenim cu detalii!

Încă un român a fost evacuat din Afganistan. Alţi 14 conaţionali au ajuns pe aeroportul din Kabul şi urmează să fie preluaţi de aeronava Forţelor Aeriene Române

Armata Română își trimite soldații la război! Forțele speciale române vor lupta împotriva Isis și Al-Qaida

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies