Armata Română își trimite soldații la război! Forțele speciale române vor lupta împotriva Isis și Al-Qaida

,
Război
Armata Română își trimite soldații la război! Forțele speciale vin după Isis și Al-Qaida[Sursa foto: PixaBay]

Armata Română își trimite soldații după Isis și Al-Qaida. Generalul-locotenent Daniel Petrescu, șel al Statului Major al Apărării, a discutat în urmă cu puțin timp cu generalul Thierry Burkhard. Discuțiile dintre cei doi au avut în vedere, în principiu, securitatea din Europa Centrală şi de Est.


In articol:

Armata Română își trimite soldații după Isis și Al-Qaida. Generalul-locotenent Daniel Petrescu, șel al Statului Major al Apărării, a discutat în urmă cu puțin timp cu generalul Thierry Burkhard.

Discuțiile dintre cei doi au avut în vedere, în principiu, securitatea din Europa Centrală şi de Est.

Armata Română își trimite soldații la război! Forțele speciale vin după Isis și Al-Qaida

Generalul-locotenent Daniel Petrescu și generalul Thierry Burkhard au avut în vedere și următoarea participare a echipei Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) în expediția Takuba din Sahel, Africa, sub ordinul francez.

Dialogul s-a petrecut în timpul întrunirii Comitetului Militar al NATO de la Atena. Pe scurt, este vorba de 50 de militarii români de elită care vor lua parte la misiune. În această situație, resursele necesare pentru pregătirea și ducerea la bun sfârșit a misiunii vor fi suportate de bugetul Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2021.

Război contra echipelor islamiste din țările Sahel

Franţa a emis misiunea Barkhane în 2014 pentru a lupta împotriva echipelor islamiste din ţările din Sahel: Mali, Mauritania, Burkina Faso, Niger şi Ciad.

Citeste si: Încă un român a fost evacuat din Afganistan. Alţi 14 conaţionali au ajuns pe aeroportul din Kabul şi urmează să fie preluaţi de aeronava Forţelor Aeriene Române

În luna martie 2022, Franţa şi alte 12 ţări au creat Gruparea de Forţe Takuba, care ia toate măsurile de protecție pentru forţele armatelor maliene. La misiuni vor lua parte militari de elită din Franţa, Italia, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Germania, Olanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Regatul Unit şi Grecia, urmând ca din octombrie să participe şi militari români.

Citeste si: Situația disperată în Afganistan! Un singur român a fost evacuat din Kabul, în timp ce alți zeci de conaționali cer ajutorul pentru a scăpa din mâinile talibanilor

Echipa FOS se va încadra din forţa de răspuns rapid şi vor merge la misiune transportați de elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk, aduse în zonă de ţările partenere.

Armată
Elicpoterul „Sikorsky UH-60 Black Hawk”[Sursa foto: PixaBay]

Numărul de militari de elită din unitatea multinaţională nu s-a specificat, dar se apreciază că cifra ar fi de aproximativ 500 de soldați FOS, la care se adaugă și escortele de zbor şi personalul suplimentar.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Christian Sabbagh: “Ma onoreaza sa fiu alaturi de eroi, in lupta continua pentru libertate, indiferent pe ce front se duce…”

Diana Șoșoacă publică pe Facebook un model de cerere de autopsie: CEREȚI medicilor să facă, sunt obligați

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Anunț surprinzător despre jumătate din românii rămași în Afganistan! Ce se întâmplă cu aceștia! Nimeni nu se aștepta la asta

Tocmai acum s-a aflat! România poate primi migranți afgani, dar cu o condiție. Anunțul lui Lucian Bode

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies