Încă un român a fost evacuat din Afganistan. Alţi 14 conaţionali au ajuns pe aeroportul din Kabul şi urmează să fie preluaţi de aeronava Forţelor Aeriene Române

,
Încă un român a fost evacuat din Afganistan. Alţi 14 conaţionali au ajuns pe aeroportul din Kabul
Un al doilea roman a fost evacuat din Kabul[Sursa foto: Captura MAPN]

Încă un român a fost evacuat din Kabul, capitala Afganistanului, în cursul nopţii de joi spre vineri, de către aeronava Forţelor Aeriene Române, potrivit MEA. Alţi 14 români au ajuns pe aeroport şi urmează să fie evacuaţi.


In articol:

În cursul nopţii de joi spre vineri, un al doilea cetăţean român, angajat al unei agenţii NATO, a fost evacuat din Afganistan, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

În acest moment, alţi 14 conaţionali aşteaptă pe aeroportul din Kabul pentru a fi preluaţi de aeronava Forţelor Aeriene Române şi transportaţi într-un loc sigur.

Încă un român a fost evacuat din Afganistan noaptea trecută 

Potrivit MAE, românul se afla deja pe aeroportul internaţional din Kabul, iar odată cu el au mai fost preluaţi şi alţi cetăţeni ai unor state aliate, mai exact, un bulgar, un britanic şi un american.

Încă un român a fost evacuat din Afganistan. Alţi 14 conaţionali au ajuns pe aeroportul din Kabul
Aeronava Fortelor Aeriene a aterizat in Kabul noaptea trecuta[Sursa foto: Captura MAPN]

Aeronava Forţelor Aeriene Române a aterizat în cursul nopţii pe aeroportul din Kabul. La fel ca în cazul primului zbor, alături de personalul militar s-a aflat la bord şi o echipă consulară a MAE pentru a oferi suport în caz de nevoie. După ce cele patru persoane au fost preluate, avionul a decolat către Islamabad unde a ajuns în condiţii de siguranţă. Cetăţeanul român evacuat va fi găzduit momentan la Islamabad, ulterior urmând să fie repatriat în România.

Încă un român a fost evacuat din Afganistan. Alţi 14 conaţionali au ajuns pe aeroportul din Kabul
Militarii fac tot ce le sta in putinta pentru a-i evacua pe romani[Sursa foto: Captura MAPN]

Citeste si: Ambasada Romaniei de la Kabul, atacata de teroristi: un roman a murit si altul este grav ranit

14 români aşteaptă pe aeroportul din Kabul pentru a fi evacuaţi 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că alţi 14 români a ajuns pe aeroportul din Kabul şi urmează să fie preluaţi de aeronava Forţelor Aeriene Române şi transportaţi într-un loc sigur.

Până la acest moment, aeronava a efectuat două zboruri, iar de fiecare dată destinaţia a fost capitala Pakistanului, transportând câte un român, pentru că alţi conaţionali care au cerut ajutorul se aflau blocaţi în capitala Afganistanului şi nu reuşeau să ajungă la aeroport.

Încă un român a fost evacuat din Afganistan. Alţi 14 conaţionali au ajuns pe aeroportul din Kabul
Aeronava urmeaza sa-i preia pe cei 14 romani ramasi in Afganistan[Sursa foto: Captura MAPN]

"Celula de criză interinstituțională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetățenilor români care și-au manifestat opțiunea de a fi repatriați din Afganistan, informează că în cursul dimineții de 20 august 2021 un grup format din 14 cetățeni

români a fost transferat în incinta Aeroportului internațional din Kabul. Cetățenii români sunt în siguranță în incinta aeroportului, fiind pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană.",  a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, în urmă cu puţin timp.

Cei 14 cetăţeni români care urmează să fie evacuaţi din Kabul sunt angajaţii unei companii de securitate cu activităţi în Afganistan. Până în cursul acestei dimineţi, aceştia s-au aflat într-o bază militară din afara aeroportului şi au fost transferaţi în condiţii de maximă siguranţă la aeroport pentru a fi preluaţi de aeronava care îi va transfera în capitala Pakistanului.

Citeste si: Situația disperată în Afganistan! Un singur român a fost evacuat din Kabul, în timp ce alți zeci de conaționali cer ajutorul pentru a scăpa din mâinile talibanilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

Situația disperată în Afganistan! Un singur român a fost evacuat din Kabul, în timp ce alți zeci de conaționali cer ajutorul pentru a scăpa din mâinile talibanilor

Kelemen Hunor anunță vremuri grele între PSD, PNL și UDMR: 'Vom avea o perioadă mai grea în această coaliție decât am avut înainte'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Lovitură cruntă pentru românii care vor să călătorească în această țara. A fost instaurata STAREA DE URGENȚĂ. Restricțiile sunt dure

Cum poți lucra la SRI. Ce fel de examene trebuie să susții ca să intri acolo și ce la ce salariu să te aștepți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies