Ambasada Romaniei de la Kabul, atacata de teroristi: un roman a murit si altul este grav ranit

,

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist care a vizat campusul în care se află ambasada


In articol:

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist care a vizat campusul în care se află ambasada, anunţă MAE, care condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist şi reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare.

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate "atacul terorist laş" de la Ambasadei României la Kabul, Afganistan.

"Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional", a adăugat Iohannis.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă condamnă atacul terorist din Afganistan. "Acest act de o cumplită cruzime în care au fost ucişi mai mulţi cetăţeni străini şi peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea şi nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaţionali, în lupta împotriva terorismului", afirmă Dăncilă.

Liderul USR, Dan Barna, afirmă că acţiunea de combatere a terorismului trebuie să fie o prioritate majoră pentru UE, NATO şi statele membre, precum şi pentru partenerii internaţionali. "Atentatul de la Kabul demonstrează că nu ne mai putem permite deloc momente în care să lăsăm garda jos, terorismul şi radicalizarea nu ţin cont de nicio regulă a sistemului internaţional", susţine Barna.

"Soldaţii şi diplomaţii români care merg în zone de conflict îşi riscă viaţa în fiecare zi alături de aliaţii noştri, dar nu sunt întotdeauna vizibili. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa în atentatul recent de la Kabul, salvând viaţa colegilor săi. Condoleanţe familiei şi însănătoşire grabnică celor răniţi", afirmă Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

El condamnă cu fermitate acest atentat şi perpetuarea fenomenului terorist care face în continuare victime.

Iohannis: "Condamn cu fermitate atacul terorist laş care, din păcate, a pus capăt vieţii unui cetăţean român şi a rănit grav un alt cetăţean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu moartea unui reprezentant al misiunii diplomatice a României şi rănirea gravă a altui cetăţean român, anunţă Administraţia Prezidenţială.

"Condamn cu fermitate atacul terorist laş care, din păcate, a pus capăt vieţii unui cetăţean român şi a rănit grav un alt cetăţean român din cadrul Ambasadei României la Kabul", a afirmat Iohannis, în mesaj.

El a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi i-a urat însănătoşire grabnică cetăţeanului român rănit în acelaşi atentat.

Si premierul Dăncilă le transmite condoleanţe familiei cetăţeanului român care şi-a pierdut viaţa în urma acestui atac, precum şi tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniţi le doreşte multă sănătate şi putere pentru a se recupera cât mai rapid.

"Guvernul României îşi reafirmă sprijinul pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii durabile în Afganistan", mai afirmă Dăncilă.

MAE: Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist

În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. Cetăţeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcţie de evoluţia stării de sănătate, pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE.

Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu şeful misiunii diplomatice a României la Kabul şi rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.

Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noştri. Transmitem sincere condoleanţe familiei victimei şi recuperare rapidă persoanei rănite”, menţionează instituţia.

Atât şeful misiunii diplomatice, cât şi şeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuaţi într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol. Ministrul Ramona Mănescu a explicat la Antena 3 că atacul a început în seara de 2 septembrie şi a fost unul susţinut, cu maşini capcană, cu mitraliere, durând câteva ore. Spre dimineaţă oamenii au fost evacuaţi, iar acum sunt în siguranţă într-un campus NATO.

”Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi cu toate autorităţile competente în vederea repatrierii trupului neînsufleţit, precum şi a transferului, în condiţii de siguranţă, a cetăţeanului român rănit. Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist şi reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare”, anunţă Ministerul de Externe.

Citeste si: Bogdan Mocanu arunca bomba: "Eu cu Bianca avem un fel de conexiune..." Afla cum va reactiona Livian cand va primi vestea ca Roxana il place si ce se va intampla intre el si Bianca, MAINE, intr-o editie incendiara, de la ora 11:00 si 17:00, la Kanal D!

Citeste si: Andreea Mantea a spus totul despre asa-zisa sarcina a Siminei! Iata cum a reactionat Jador si ce marturisiri neasteptate a facut despre fosta lui iubita! "Eu cu Simina am mai tinut legatura..."

Citeste si: Mariana, victima farsei pusa la cale de Jador! Iata cum a reactionat concurenta si ce scandal s-a iscat in casa fetelor!

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rusu, fostul concurent de la "Puterea dragostei", mesaj dramatic pentru fanii sai! Iata ce a aparut pe contul lui de socializare!

PREMIERĂ la ANAF: agenția anunță că TOȚI datornicii sunt vizați

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Bomba la "Puterea Dragostei": Roxana s-a cuplat cu un fost concurent? La EL nu se astepta nimeni!

CUTREMUR MAJOR in Romania: 4,6 grade pe scara Richter

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies