Revin RESTRICȚIILE dure! Magazine închise și circulație interzisă noaptea. UNDE se aplică măsurile anti-COVID-19

,
politie
Revin RESTRICȚIILE dure în România.[Sursa foto: PixaBay]

România se închide pe bucăți după ce numărul cazurilor de coronavirus a început să crească alarmat. Autoritățile au decis să impună noi restricții în mai multe localități din țară.


In articol:

De la începutul anului 2021, autoritățile au anunțat că odată cu venirea toamnei îşi va face apariția ș i valul patru al pandemiei de coronavirus. Se pare că au avut dreptate, deoarece în tot mai multe localități au fost introduse restricții după ce numărul de cazuri noi a crescut semnificativ.

politie
Revin restricţiile pe timpul nopţii în România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lovitură cruntă pentru cei care refuză să se vaccineze! Raed Arafat, anunț cutremurător!

Revin restricţiile pe timpul nopţii în România

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi 2.226 cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. În unele localităţi, autorităţile au reintrodus restricţii pe timpul nopţii.

După ce în mai multe localități s-au impus restricții, autoritățile au decis să ia măsuri și în două localităţi din Bistriţa-Năsăud, unde rata de infectare a ajuns deja la 4 la mia de locuitori.

Citeste si: Atenție elevi! Se întâmplă de luni, 13 septembrie. Ministrul Educației a făcut anunțul în ultimul moment

În localităţile Şieu-Măgheruş şi Nuşeni din judeţul Bistriţa-Năsăud autorităţile au decis se reintroducă restricţii pe timpul nopţii. Acestea intră în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni. Restricţiile vor fi valabile în intervalul 20,00 – 5,00.

„Astăzi, pe municipiul Bistriţa avem 2,10 la mia de locuitori. Avem deja câteva comune, Şieu-Măgheruş şi Nuşeni, cu incidenţă peste 4. Acolo deja intrăm cu restricţii speciale, de weekend, deja de vineri, sâmbătă şi duminică. Lucrurile se complică”, a precizat prefectul Stelian Dolha în cadrul unei şedinţe la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu directorii unităţilor de învăţământ.

În cele două comune incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 4,21 la mia de locuitori, respectiv 4,28 la mie. De asemenea, în comuna Galaţii Bistriţei rata de infectare a ajuns la 3,2 la mie şi nu mai pot fi organizate nunţi, botezuri sau alte evenimente private.

Cine este de vină pentru carantina de noapte

Primarul comunei Şieu-Măgheruş a dezvăluit că din cauza nunţilor, botezurilor şi a şoferilor de TIR care au venit acasă şi erau infectaţi, autoritățile au fost nevoite să impună restricți.

Citeste si: Încă nouă localități au intrat în scenariul roșu. Restricțiile impuse de autorități

„Atmosfera e destul de sumbră, având în vedere restricţiile pe care urmează să le avem, în sensul că lumea abia în momentele acestea începe să conştientizeze într-adevăr cât de mult contează măsurile de prevenţie şi, din păcate, destul de târziu.

Cum am ajuns la 20 de cazuri? În principal, din cauza evenimentelor private, adică nunţi, botezuri, cununii, plus câţiva şoferi de TIR care au venit acasă şi erau infectaţi. Am avut şi un deces dintre cei care au fost bolnavi, o persoană mai vârstnică. A fost îmbolnăvit de fiul lui, şofer pe TIR, care a venit acasă şi i-a îmbolnăvit pe ambii părinţi”, a precizat spus primarul comunei Şieu-Măgheruş, Sorin Mititean.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

O mașină condusă de un tânăr de 18 ani a sărit peste un sens giratoriu și a ajuns într-o benzinărie unde a luat foc

Zeci de ţări au cerut Rusiei să-şi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Celebrul scriitor Salman Rushdie, înjunghiat pe scenă la un eveniment cultural din New York

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies