Atenție elevi! Se întâmplă de luni, 13 septembrie. Ministrul Educației a făcut anunțul în ultimul moment

,
Atenție elevi! Se întâmplă de luni, 13 septembrie. Ministrul Educației a făcut anunțul în ultimul moment
Atenție elevi! Se întâmplă de luni, 13 septembrie. Ministrul Educației a făcut anunțul în ultimul moment[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, că școala va începe în format fizic pentru toți elevii, iar cursurile online nu mai sunt o opțiune, pe motiv că nu au funcționat așa cum trebuia.


In articol:

Deși situația epidemiologică din România nu este tocmai bună, acest lucru nu împiedică începerea noului an școlar în format fizic. Ministrul Educației a precizat că de luni toți elevii vor participa la cursuri în format fizic, iar învățământul online nu mai este o opțiune în aceste momente.

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră despre noul an școlar

Ministrul Educației a făcut noi dezvăluiri înainte de începerea noului an școlar, acesta a precizatat că: ”Nu suntem pregătiți în mod clar pentru predarea online. Elevii au suferit pierderi din perspectivă educațională, din perspectivă comportamentală, emoțională, sunt mult prea mari aceste pierderi, școala trebuie să se desfășoare cu prezență fizică în limita siguranței sanitare”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Atenție elevi! Se întâmplă de luni, 13 septembrie. Ministrul Educației a făcut anunțul în ultimul moment
Sorin Cimpeanu, anunt de ultima ora[Sursa foto: Facebook]

Sorin Cîmpeanu a subliniat că școala se va desfășura cu prezență fizică la cursuri până când se atinge pragul infectărilor de 6 la mia de locuitori.

”INSP, Ministerul Sănătății, CNSU au stabilit că școala se desfășoară cu prezență fizică până când se atinge pragul de infectări de 6 la mia de locuitori”, a mai spus ministrul Educației.

Citeste si: Este oficial! Circulație interzisă după ora 20:00 și magazine închise la ora 18:00. Orașul în care rata de incidenţă a depăşit 7,5 cazuri la mia de locuitori

Risc major pentru Capitală

Sorin Cîmpeanu a precizat că sunt date care arată că există posibilitatea ca în București să fie atinsă rata de infectare de șase la mie,  dacă oamenii nu înțeleg importanța respectării măsurilor.

Atenție elevi! Se întâmplă de luni, 13 septembrie. Ministrul Educației a făcut anunțul în ultimul moment
Sorin Cimpeanu, vesti despre scoala[Sursa foto: Facebook]

”Acest prag a funcționat și anul trecut. Tot 6 la mie a fost. Acest prag face parte și din Ordinul comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății, pe baza informațiilor de la cei care au competențe în domeniu.

Știind că trebuie să fie un prag, ascultând opinia specialiștilor am susținut acest prag.

În a  doua jumătate a lunii octombrie este posibil ca în București să se ajungă la 6 la mie. Acest trend nu va putea fi atenuat decât prin vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a declarat joi seară că în acest moment peste 193.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva coronavirus, și reprezintă 61% din totalul personalului din învățământ.

Citeste si: Restricții în apropierea Bucureștiului! Nunțile și botezurile sunt interzise începând de AZI! Care sunt noile reguli

 

Citește-ne pe
Citește și:

Este oficial! Masca de protecție devine din nou obligatorie în aer liber

Reacția lui Cîţu după ce PNL, USR și UDMR nu au reușit să treacă certificatul verde prin Senat

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

ȘCOLI ÎNCHISE pentru unii elevi! În ce localități va continua școala în regim online

Exercițiul care a pus tot internetul în dificultate. Tu știi care este răspunsul corect?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies