Revelion 2022: De ce unii românii intră mai târziu în noul an și când e Revelionul 2022 pe stil vechi

,
cand e Revelionul 2022

Revelionul 2022, sărbătorit pe rit nou pe 31 decembrie 

[Sursa foto: unsplash]

Revelionul este ultima petrecere importantă din 2021 și marchează trecerea în noul an. Iată când este Revelionul în 2022, dar și care este motivul pentru care unii români intră mai târziu în noul an.


In articol:

Revelionul este sărbătorit în ultima zi din an și reprezintă un moment foarte important, având în vedere că marchează trecerea în noul an.

Iată când este Revelionul în 2022 pe rit nou, dar și Revelionul 2022 pe stil vechi. De ce sunt români care trec în 2022 mai târziu?

Când e Revelionul 2022 pe rit nou? 

La final de decembrie este sărbătorit Revelionul 2022 pe rit nou. Astfel, pe 31 decembrie 2021, românii se pregătesc pentru a întâmpina așa cum se cuvine Anul Nou. Cu această ocazie sunt organizate petreceri, se prepară bucate alese și se respectă o mulțime de tradiții, unele dintre ele datând încă din cele mai vechi timpuri.

Petrecerea de Revelion 2022 marchează sfârșitul unui an calendaristic și începutul unuia nou. Astfel, Revelionul 2022 pe rit nou este sărbătorit în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie. 

cand e Revelionul 2022

De Revelion 2022 se respectă foarte multe tradiții și superstiții

[Sursa foto: unsplash]

De unde provine termenul de „Revelion”?

Deși aproape că nu există persoană care să nu fi sărbătorit măcar o dată Revelionul, puțini sunt cei care știu care este adevărata semnificație a acestui termen.

Cuvântul  Revelion vine din limba franceză, „réveil”, care în traducerea înseamnă trezire. Acest termen descrie cel mai bine această sărbătoare și asta pentru că de Revelion, oamenii merg la culcare mult după miezul nopții, unii chiar dimineața.

De Revelion sunt organizate petreceri cu bucate alese, băuturi rafinate, iar participanții obișnuiesc să asculte muzică și să danseze.

cand e Revelionul 2022

Revelionul pe stil vechi este pe 14 ianuarie 2022

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Locurile din țară unde va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru luna decembrie

Revelionul 2022 pe stil vechi. Motivul pentru care unele persoane intră mai târziu în noul an

Majoritatea românilor serbează trecerea în noul an în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, însă există și persoane care sărbătoresc Revelionul mai târziu. 

Revelionul 2022 pe stil vechi este sărbătorit de toți românii care urmează calendarul iulian. În fiecare an, Revelionul pe stil vechi pică la două săptămâni distanță de cel pe rit nou, ceea ce înseamnă că în anul 2022, unii români vor trece în Anul Nou pe data de 14 ianuarie.

Revelionul pe stil vechi este sărbătorit de toți românii care sunt parte din biserici ortodoxe ce nu urmează calendarul gregorian. 

De Anul Nou pe stil vechi, românii obișnuiesc să respecte foarte multe dintre tradițiile de care țin cont și cei care serbează Revelionul pe rit nou. Astfel, se merge cu Plugușorul, se dansează „ursul” sau „capra” și se fac petreceri cu mese îmbelșugate. De Revelionul pe stil vechi 2022, românii ciocnesc pahare cu șampanie. 

O tradiție spune că de Revelionul pe stil vechi 2022, femeile ar trebui să împartă mere, nuci și dulciuri pentru a avea noroc și mult belșug în anul ce vine.

Citeste si: Ce se întâmplă cu certificatul verde de Crăciun și Revelion? Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut declarații în acest sens

 

Citește-ne pe

Citește și:

Câte zile libere vor avea românii de Crăciun 2021 și Revelion 2022? Lista liberelor legale

ULTIMĂ ORĂ Sindicaliștii STB cer DEMISIA directorului general: DOAR atunci vom relua lucrul

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Cum se va desfășura slujba de Crăciun în 2021. Certificatul verde ar putea fi introdus și în biserici până la finalul anului

Cea mai bună veste pentru România! Cum vor sărbători românii Crăciunul şi Revelionul? Anunțul făcut astăzi, 23 noiembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies