Ce se întâmplă cu certificatul verde de Crăciun și Revelion? Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut declarații în acest sens

Author: Lavinia Medrea

Ce se întâmplă cu certificatul verde de Crăciun și Revelion? Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut declarații în acest sens

Sursa: Facebook Bucharest Christmas Market

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre măsurile care vor fi introduse de Crăciun și de Revelion, în contextul pandemiei de COVID-19.

Alexandru Rafila,

ministrul Sănătății, a vorbit despre ce măsuri vor fi introduse de Crăciun și Revelion și dacă vor exista relaxări.

Alexandru Rafila: „Masca e obligatorie, dar nu o purta nimeni!”

„Nu e nimic complicat, dar să știți că și dacă ești într-un spațiu aglomerat și porți masca, tot nu e nimic complicat, dar e o chestiune de mentalitate și de obișnuință de a respecta

câteva reguli și de a ne respecta unul pe altul.

Citeste si: Sunt sau nu permise petrecerile de 1 decembrie? Iată ce riști să pățești! Amenzile sunt uriașe

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Masca e obligatorie, dar din ce am văzut eu acum

câteva zile la un concert de la Sala Palatului, era obligatorie, dar nu o purta nimeni! Adică… și obligativitatea asta, că noi tot discutăm despre introducerea unor măsuri legislative, dar măsurile legislative sunt una și respectarea lor e cu totul și cu totul altceva și aici, lucrul ăsta se leagă se faptul că unii oameni cred tot felul de lucruri care mai de care mai fantasmagorice. Eu cred că e o chestiune legată de lipsa de
educație!”
, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Ce se întâmplă cu certificatul verde? Legea acestuia ar putea fi reluată de la zero în Parlament

„Trebuie văzut contextul epidemiologic, că nu o să ia nimeni vreo măsură fără să vadă care este evoluția. Noi acum suntem în scenariul verde, dar nu contează numai asta. Contează și care este trendul, dacă trendul va fi descrescător sau crescător”, a explicat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, criticat dur de medicul Octavian Jurma după ce nu a vrut să declare epidemie de gripă în România: „Preferă să lase o pandemie să evolueze nestingherită”

Citeste si: Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională: Cine poate participa la eveniment! Ai nevoie sau nu de certificat verde?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a explicat de ce legea certificatului verde ar putea fi reluată de la zero în Parlament.

„Varianta aceea de la Senat a scăzut și din păcate actul normativ se referea la o categorie profesională și atât. Apoi au fost sute de amendamente. Dacă acestea schimbă proiectul de lege, se ia totul de la capăt. Am vorbit cu premierul și vom găsi o soluție. Nu va mai fi certificatul verde, ci un certificat COVID care să fie introdus când ai un interval de creștere”, a explicat Alexandru Rafila.