Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut de Rafila: "Facem tot posibilul să stricăm Sărbătorile"

,
rafila

Lockdown în România de Crăciun?

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează că pandemia nu s-a terminat încă şi îi sfătuieşte pe români să fie mai temperaţi.

Alexandru Rafila le atrage atenţia românilor! Medicul susține că oamenii fac o greşeală foarte mare în această perioadă, iar totul ne-ar putea costa scump pe final de an şi în ianuarie.

Noul ministru al Sănătăţii a vorbit şi despre riscurile noi pe care le aduce acum varianta Omicron.

 Alexandru Rafila

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila.

Citeste si: Ce restricţii vor fi de Crăciun și Revelion 2021? Raed Arafat a făcut anunțul: „Depinde cum evoluăm!”

Lockdown în România de Crăciun?

Alexandru Rafila este de părere că românii greșesc foarte mult în această perioadă, pentru că participă la târgurile de Crăciun organizate în mai multe oraşe din ţară, ignorând pericolul reprezentat de coronavirus.

"În loc să avem Sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm", spune Rafila, care adaugă că ar trebui să consolidăm mai întâi trendul descendent pe care ne aflăm şi să golim spitalele COVID.

Citeste si: Cum se va numi certificatul verde în România. Rafila a anunțat dacă va fi introdus la locul de muncă

De asemenea, Alexandru Rafila a vorbit și despre un nou lockdown în România.

Noul ministru al Sănătăţii spune că nu se pune problema de carantină în această perioadă, însă vrea ca românii să fie puţin mai temperaţi, pentru a se evita pericolul infectărilor în masă.

"Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem Sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o să dicteze situaţia pe care o să o întâmpinăm de Sărbători și mai ales după Sărbători, în ianuarie.

Faptul că ne aflăm pe un trend descendent ar trebui consolidat. Măcar să se golească spitalele. Încă sunt cifre îngrijorătoare. Așteptările doar din partea Ministerului Sănătăţii sunt insuficiente", a declarat ministrul Sănătăţii pentru România TV.

Cele trei scenarii posibile în cazul variantei Omicron

În acest context, ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre noua variantă Omicron şi despre cele trei scenarii cu care ne-am putea confrunta, în contextul acesteia.

"Până acum această variantă se transmite mai repede decât celelalte. De aici plecăm cu trei scenarii. Cel favorabil ar fi că acesta să se transmită mai repede, dar patogenitatea să fie mai mică. Ar deveni o viroză respiratorie obișnuită.

Celelalte două scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua variantă ar putea fi cu simptomatologie nemodificată față de varianta Delta. Asta ar duce la o și mai mare aglomerare a sistemului de sănătate. Cel mai rău scenariu ar putea constă într-o evoluție în care ai un număr mare de cazuri și o simptomatologie mai gravă decât în cazul variantei Delta.

Eu cred că o să fie una dintre primele două variante. În general, în cazul acestor viroze, cu cât crește transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde să scadă", a mai declarat, luni seară, Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești bune în vreme de pandemie! Compania Moderna a transmis că va face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud a virusului COVID-19

Marcel Ciolacu, vehement împotriva Austriei după votul pe Schengen: 'Un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin'

Vești bune în vreme de pandemie! Compania Moderna a transmis că va face o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud a virusului COVID-19

Cum vor sărbători românii Crăciunul şi Revelionul? Anunțul lui Raed Arafat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies