Alexandru Rafila a anunțat că trebuie să înceapă imediat pregătirile pentru valul cinci al pandemiei de COVID-19: „Nu cred că-l putem evita”

,
covid

Alexandru Rafila a anunțat că trebuie să înceapă imediat pregătirile pentru valul cinci al pandemiei de COVID-19: „Nu cred că-l putem evita”

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Ministrul Sănătății propus de PSD, Alexandru Rafila, a declarat că prioritățile mandatului său sunt pregătirile pentru valul cinci al pandemiei de COVID-19 și asigurarea mai multor teste.


In articol:

Alexandru Rafila a transmis,astăzi, că pregătirile pentru al cincilea val al pandemiei trebuie să înceapă de urgenţă dacă vrem ca efectele să fie semnificativ mai puțin grave.

Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei: „Nu cred că-l putem evita”

„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat, nu cred că-l putem evita”, a spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Bilanț coronavirus 23 noiembrie 2021: Cazurile noi și decesele cresc! Câte s-au înregistrat

„Certificatul verde trebuie utilizat în funcţie de evoluţia pandemiei. Germania nu este printre campioni, are spre 70% vaccinaţi. Deciziile în această situaţie trebuie luate în mod participativ. Oamenii trebuie să fie parte a măsurilor, nu împotriva măsurilor. OMS recomandă participarea societăţii în deciziile luate. Din 5 iulie a fost o creştere permanentă a infecţiilor de 16 săptămâni. Măsurile în România au fost luate în săptămâna 13-15, foarte târziu. Măsurile se iau după 3-4 săptămâni, nu în vârf pandemic. Noi discutăm abia acum de certificat, când scăderea cazurilor este rapidă.

Oamenii se vor întreba acum de ce mai avem nevoie de certificat. Este o defazare, o lipsă de asumare politică. Trebuie oprită creşterea când ea este la un nivel scăzut. Creşterea nu se opreşte când eşti la apogeu”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Cseke Attila a transmis că spitalele au timp 10 zile să decidă dacă vor trata sau nu doar pacienții infectați cu COVID-19

covid

Cseke Attila

[Sursa foto: Facebook Cseke Attila]

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a transmis că spitalele au timp 10 zile să decidă dacă vor trata sau nu doar pacienții care sunt infectați cu COVID-19. Totodată, acesta a mai spus că este foarte important să începem pregătirile pentru valul cinci.

Citeste si: Cum vor sărbători românii Crăciunul şi Revelionul? Anunțul lui Raed Arafat

„Voi spune foarte clar și DSP-urilor că trebuie să avem termene mult mai scurte pentru a ajunge la acest plan de reziliență de paturi, adică să avem posibilitatea în sistem să ajungem la numărul maxim de paturi

mult mai rapid decât am ajuns în valul 4. De asemenea, în ceea ce privește asigurarea de medicamente trebuie să vă spun că, astăzi, pe medicamentele pe care le achiziționează Ministerul Sănătății, există stoc suficient”, a declarat Cseke Attila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Austria, lockdown pentru trei săptămâni începând de astăzi! Cine este exceptat de la reguli

Deși sunt rupt în fund, pe analize, un bucureştean are un nivel de trai mai bun decât un locuitor din Varşovia sau Budapesta

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Când se aprind luminițele în Capitală anul acesta? Lumea pare să revină la normalitate, încet-încet

O nouă amenințare pentru România! A apărut o nouă tulpină Covid! Octavian Jurma trage un semnal de alarmă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies