Cum se va desfășura slujba de Crăciun în 2021. Certificatul verde ar putea fi introdus și în biserici până la finalul anului

,
certificat verde biserici

Autoritățile poartă discuții referitoare la introducerea certificatului verde în biserici 

[Sursa foto: canva.com]

Legea certificatului verde se află în dezbatere, iar premierul Nicolae Ciucă a precizat că încă nu s-a luat o decizie cu privire la introducerea acestuia în biserici. Ce se va întâmpla cu slujba de Crăciun?


In articol:

Slujba de Crăciun din 2021 se va desfășura cu respectarea tuturor normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În prezent, autoritățile nu au luat o decizie legată de introducerea certificatului verde în biserici, astfel că, dacă lucrurile vor rămâne în același stadiu până la finalul anului, credincioșii nu vor fi obligați să aibă asupra lor certificatul verde pentru a merge la biserică de Crăciun.

Premierul Nicolae Ciucă, declarații despre introducerea certificatului verde în biserici

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi Raed Arafat, șeful DSU, s-au întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase din România pentru a dezbate problema certificatului verde în biserici. După ce discuțiile s-au încheiat, premierul Nicolae Ciucă a precizat că nu a fost luată o decizie finală în acest caz și că urmează ca în zilele următoare să se hotărască dacă accesul la slujba de Crăciun se va face în 2021 pe baza certificatului verde. 

Premierul României a menționat că reprezentanții cultelor religioase au solicitat autorităților să le permită credincioșilor să meargă la biserică de Crăciun, chiar dacă nu s-au vaccinat.

„În acest moment a fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea prezentării certificatului verde.

Este, în momentul de față, un proiect care este în dezbatere (n.r intoducerea certificatului verde în biserici), se discută cu fiecare dintre specialiști și sperăm ca într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie, să mergem în Parlament și până la sfârșitul anului să avem această lege a certificatului COVID.”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

certificat verde biserici

Nicolae Ciucă, premierul României 

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să sublinieze că vaccinarea este singura soluție pentru a pune punct pandemiei și că reprezentanții cultelor religioase din România au fost de acord cu această afirmație.

Autoritățile au cerut sprijinul bisericii pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze, având în vedere că rata de vaccinare este în continuare scăzută în românia.

Cum se va desfășura slujba de Crăciun în 2021?

În prezent, românii nu vor avea nevoie de certificat verde pentru a participa la slujba de Crăciun în 2021, însă această măsură este în dezbatere la momentul actual, autoritățile urmând să ia o decizie în perioada imediat următoare.

În 2021, slujba de Crăciun se va desfășura respectând normele de igienă și distanțare socială impuse de autorități. Credincioșii vor fi obligați să poarte masca de protecție, iar în interiorul lăcașurilor de cult va fi nevoie să fie asigurată o suprafaţă de minimum 2 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane. 

Și în cazul slujbelor oficiate în aer liber se menține obligativitatea păstrării distanței de 2 m între persoane.

certificat verde biserici

Slujba de Crăciun 2021 se va desfășura cu respectarea normelor impuse de autorități

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Certificatul verde ar putea fi introdus la locul de muncă înainte să înceapă valul cinci al pandemiei! Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă

Motivul pentru care certificatul verde nu a fost introdus în biserici

În contextul pandemiei de coroanvirus, autoritățile au hotărât ca majoritatea activităților să fie permise doar persoanelor vaccinate. În ceea ce privește participarea la slujbele religioase, reprezentanții autorităților au hotărât ca acest lucru să se facă fără să fie nevoie de certificatul verde. Raed Arafat, șeful DSU, a precizat într-o declarație mai veche că decizia a fost luată în contextul în care s-a considerat că participarea la slujbele religioase este o activitate esențială.

„Știu că situația cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfășoare, dar cu limitare de doi metri pătrați pentru o persoană și bineînțeles cu mască. Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că pentru această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie.”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Ce se întâmplă cu certificatul verde de Crăciun și Revelion? Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut declarații în acest sens

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ultimă oră! Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

VIDEO | George Simion a dat buzna în redacția unui radio de limbă maghiară. Liderul deputaților UDMR: 'Nu vom da curs provocărilor ieftine'

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut de Rafila: "Facem tot posibilul să stricăm Sărbătorile"

România ia primele măsuri după apariția tulpinii Omicron. Lista ţărilor din zona roşie a fost actualizată

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies