Rata de infectare cu coronavirus a crescut din nou în Capitală. Incidență record în București: 16,44 cazuri la mia de locuitori

,
Incidenta coronavirus Bucuresti 19 octombrie 2021

Rata de incidență a crescut din nou în București 

[Sursa foto: canva.com]

În București a fost stabilit un nou record negativ în ceea ce privește rata de incidență cumulată la 14 zile. Mai exact, rata de infectare cu coroanvirus a crescut, ajungând la 16,44 cazuri la o mie de locuitori.


In articol:

Potrivit informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică București, rata de infectare cu noul coronavirus a crescut din nou în București.

Marți, 19 octombrie 2021, rata de incidență a atins pragul de 16,44 cazuri la mia de locuitori. 

Rata de infectare cu coronavirus, în creștere în București

Cu fiecare zi ce trece, rata de incidență COVID-19 calculată la 14 zile este tot mai mare, lucru care, evident, stârnește îngrijorarea autorităților. Dacă în cursul zilei de luni Direcția de Sănătate Publică București anunța o rată de infectare cu coronavirus de 16.42 cazuri la o mie de locuitori, marți, incidența a crescut din nou, ajungând la valoare de 16,44 cazuri la mia de locuitori.

În acest context, situația din București este una delicată, având în vedere că se înregistrează a doua cea mai mare incidență COVID-19 din România, pe prima poziție aflându-se județul Ilfov.

Potrivit informațiilor oficiale, toate județele țării se află în sceneriul roșu, rata de infectare cu COVID-19 depășind peste tot pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori.

Care era rata de incidență COVID-19 în București, în urmă cu o lună?

Valul 4 al pandemiei de coronaviurus a lovit puternic România, astfel că sunt înregistrate incidențe record la nivelul întregii țări, dar în special în București și Ilfov. Datele oficiale arată că în urmă cu o lună, rata de infectare cu COVID-19 era de doar 2.44 cazuri la o mie de locuitori în București. 

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu pe 29 septembrie 2021, atunci când rata de incidență a trecut de 6 cazuri la o mie de locuitori.

Incidenta coronavirus Bucuresti 19 octombrie 2021

Autoritățile au anunțat că rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 16,44 cazuri la o mie de locuitori în București 

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Când va avea România 70% din populație vaccinată împotriva Covid-19. Estimarea Organizației Mondiale a Sănătății

Ce restricții sunt în vigoare în București după ce rata de incidență a crescut alarmant?

Pentru a gestiona cât mai bine criza coronavirusului în București, autoritățile au introdus mai multe restricții, încercând astfel să reducă riscul de transmitere a virusului Sars-COV-2.

Luând în calcul rata de infectare cu coronavirus, în Capitală s-a introdus obligativitatea purtării măștii de protecție atât în spațiile publice închise, cât și deschise. Circulația pe timp de noapte este interzisă în intervalul 20:00-05:00 pentru persoanele care nu sunt vaccinate. Restaurantele, barurile și cafenelele pot funcționa la jumătate din capacitatea totală, însă doar pentru persoanele care au trecut prin boală sau care sunt vaccinate cu schema completă. Magazinele se închid la ora 22:00, sălile de sport sunt deschise doar pentru persoanele care au trecut prin boală sau sunt vaccinate.

Citeste si: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 ar putea crește alarmant în perioada următoare. Autoritățile trebuie să găsească rapid soluții pentru a stopa creșterea cazurilor

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Octavian Jurma, previziuni optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de sărbători: ”O să vedem o scădere legitimă a numărului de cazuri” Românii s-ar putea bucura de...

Ion Cristoiu, ANALIZĂ TĂIOASĂ: Cazul Nicolae Ciucă-Plagiator: Arma stalinistă a Dosarului. Sunt COVINS că a copiat

Motivul incredibil pentru care politista s-a impuscat in cap, ieri dimineata, in gara Strehaia! Terifiant

România devine studiu de caz pentru străini. Medic român din Suedia: "Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume"

Cum se manifestă tulpina Delta a virusului COVID-19 la copii: „Mulți au un debut fals de infecție virală, cu dureri abdominale”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies