Rareș Bogdan, viitorul președintele al României? Politicianul a dezvăluit dacă va candida sau nu la următoarele alegeri prezidențiale

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 iul 2022, 23:17

Rareș Bogdan a dezvăluit dacă va candida sau nu la alegerile prezidențiale din 2024

Sursa: Captură KANAL D

Având în vedere că se numără printre liderii PNL, nu au fost deloc puțini cei care s-au întrebat dacă Rareș Bogdan va candida la următoarele alegeri prezidențiale. Va fi sau nu Rareș Bogdan primul jurnalist care va ajunge președintele României?

Rareș Bogdan a renunțat la cariera în televiziune pentru a-și dedica tot timpul politicii și are planuri mari pentru viitor din punct de vedere profesional. Ce a răspuns Rareș Bogdan în momentul în care a fost întrebat dacă vrea să candideze la alegerile prezidențiale?

Rareș Bogdan, primul jurnalist care va ajunge președintele României? 

Rareș Bogdan este foarte implicat în activitățile partidului din care face parte, iar parcursul său pe scena politică este unul spectaculos.

Având în vedere performanțele obținute de-a lungul timpului, nu au fost deloc puțini cei care s-au întrebat dacă Rareș Bogdan va candida la alegerile prezidențiale din 2024. În emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Rareș Bogdan a dezvăluit că nu se simte pregătit pentru o astfel de funcție în momentul de față și că, în mod cert, nu va candida pentru funcția de președinte al României. Cu toate acestea, omul politic nu exclude ca acest lucru să se întâmple în viitorul îndepărtat. 

„Am un acut simț al ridicolului și al responsabilității în același timp. Nu mă consider, astăzi, suficient de bine pregătit pentru a aspira și nici nu am indecența de a aspira la funcția prezidențială. Astăzi sau peste un an sau peste doi. Nu exclud că în viața asta, sunt tânăr, am timp, dar în niciun caz la următoarele alegeri nu voi fi un candidat al PNL.

În schimb, îmi voi folosi toată experiența și energia uriașă pe care o dețin pentru a sprijini candidatul PNL. Nu voi accepta un alt candidat sprijinit de PNL decât un candidat al PNL. Nu voi fi printre liderii PNL care să aplaude un candidat al PSD, susținut de PNL. Exclus. În cazul meu nu.”, a spus Rareș Bogdan.

Citeste si: Ce nu știai despre Rareș Bogdan! Ce studii, ce CV și ce avere are acesta

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cine va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2024? 

La „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Rareș Bogdan a dezvăluit că este necesar ca PNL să aibă un candidat în cursa pentru alegerile prezidențiale și că el îl va susține pe perioada alegerilor. Mai mult, omul politic a precizat că există 4-5 opțiuni la momentul actual, însă nu a vrut să dezvăluie identitatea posibililor candidați, ci s-a limitat să spună că este vorba despre oameni foarte bine pregătiți și care își pot asuma responsabilitatea unei funcții atât de importante.

„Eu respect deciziile partidului. Vreau să cred că PNL are suficientă maturitate încât să înțeleagă că șansa lui este să aibă un candidat la președinție. Avem și noi 4-5 nume extrem de bune care pot fi oricând un candidat. Nu vreau acum să anunț, dar cu siguranță pot fi oameni foarte buni. Pentru primul tur, PNL trebuie să aibă candidat. Nu voi fi în niciun caz eu, ca lucrurile să fie clare.

Am decența să spun clar că, în momentul acesta, sunt oameni mult mai bine pregătiți. Peste 10-15 ani putem sta de vorbă, până atunci mai învățăm.”, a dezvăluit Rareș Bogdan în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Ce spune Rareș Bogdan despre posibilitatea de a deveni primarul Capitalei? 

Rareș Bogdan nu exclude o posibilă candidatură la prezidențiale peste 10-15 ani. În ceea ce privește postul de  primar al Capitalei, acesta a precizat că nu își dorește să intre în competiție directă cu Gabriela Firea. Acesta a subliniat că nu își dorește să își desfășoare activitatea în zona administrației locale, având în vedere că Bucureștiul are nevoie de un primar care să își dedice tot timpul jobului.

„Nu m-am gândit la primăria Capitalei, opțiunea mea este pentru zona externă, pe zona Parlamentului European, pe zona Senatului României, nu mă duc spre zona administrației locale într-un oraș absolut bombardat și care are nevoie de cineva care să lucreze 22 de ore din 24. Bucureștiul are un potențial enorm, dar din păcate a fost abandonat, iar ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere al urbanismului de manea și al arhitecturii care nu are nicio legătură cu un oraș european, mi-e teamă că ar crea imaginea unui primar care vrea să facă treabă care e departe de chiar și de ce a făcut Traian Băsescu atunci când a scos chioșcurile și au fost războaie întregi de stradă. Va fi greu pentru oricine vine.”, a fost răspunsul lui Rareș Bogdan. 

Citeste si: Rareș Bogdan, duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”