Raed Arafat, declarația MOMENTULUI. Se ia în considerare reinstaurarea stării de urgență de la 1 august

Author: Oana Picerea

Raed Arafat a vorbit seara trecută despre situația României în aceste momente si ce se poate intampla in perioada urmatoare.

Secretarul de stat în MAI avertizează că lucrurile nu merg pe o pantă descendentă, ceea ce pune în pericol sănătatea oamenilor și fac ca lucrurile să se agraveze pe zi ce trece și să aglomereze sistemul medical. El a declarat că în aceste zile au fost informați, atât el, cât și mediul Cercel sau secretarul de stat Moldovan, că nu au mai existat locuri în spitalele Covid din Bucureşti pentru pacienţii simptomatici.

Secretarul de stat în MAI a mai spus la că ia în considerare scenariul în care România se va întoarce în stare de urgență din 1 august și nu este deloc exclus să se recurgă la măsuri preventive și restricții pentru a preveni o tragedie. Arafat a dezvăluit că numărul de cazuri crește cu 54.3% pe săptămână, astfel că în luna august sunt șanse ca România să aibă peste 58.000

de cazuri active și 4.000 de persoane vor fi internate la secțiile de Terapie Intensivă.

Citeste si: Un nou focar de coronavirus in Romania! Autoritatile sunt in alerta! Iata in ce judet s-au inregistrat mai multe cazuri de COVID-19!

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.

Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială.
Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc.”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat despre cresterea supra-exponentiala actuala a cazurilor de coronavirus: "Vom ajunge sa traim aceste cifre"

Scenariul cel mai negru pe care îl au acum pe masă cei care gestionează evoluția pandemiei în țara noastră ar putea însemna peste un milion de cazuri de coronavirus în România, în septembrie. Dezastrul s-ar produce dacă regulile continuă să fie încălcate în același ritm ca acum. În august, arată această analiză sumbră a companiei Avantera, la terapie intensivă s-ar afla peste 4.000 de români în stare gravă.

Citeste si: Alerta! Romania este in crestere supra-exponentiala de cazuri noi cu coronavirus! Starea de urgenta este aproape

Zonele din România în care există cel mai mare pericol de cutremur. Ultimul seism a avut loc astăzi

Raed Arafat despre cresterea supra-exponentiala actuala a cazurilor de coronavirus: "Vom ajunge sa traim aceste cifre"

Noi primim date din mai multe zone și bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK. Acolo sunt niște proiecții de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar și că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.

Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „ riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”- a avertizat secretarul de stat al MAI.

Citeste si: Raed Arafat: "Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie"

 

Taguri:

Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies