Raed Arafat: "Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie"

,

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu este exclus ca autorităţile să impună măsuri de restricţie ”zonale sau regionale”


In articol:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu este exclus ca autorităţile să impună măsuri de restricţie ”zonale sau regionale” acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-Cov-2.

”Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 - n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate - mască, distanţare - riscul există (...) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei”, a declarat Raed Arafat, duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

El a precizat că nu este exclus ca autorităţile să dispună măsuri restrictive pe zone sau regiuni acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat, menţionând că nu ”o persoană” decide acest lucru, ci specialiştii în baza datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Şeful DSU a explicat că astfel de măsuri s-au mai ”practicat în perioada care a trecut”, iar legea recent promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi care va intra în vigoare săptămâna viitoare permite acest lucru.

În ceea ce priveşte capacitatea de tratare a pacienţilor care au nevoie de terapie intensivă, Arafat a susţinut că există zone în care aceste paturi ”nu sunt folosite la maxim pentru că acolo nu e o presiune” şi există zone în care paturile sunt folosite la maxim ”pentru că este o presiune”.

Citeste si: Marcel Vela trage un semnal de alarmă: "Situația este dramatică, acest virus..."

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț oficial despre instituirea stării de urgență. Ce se va întâmpla în perioada următoare?

 

 

 

 

Citește și:

Cine a părăsit competiția "Puterea Dragostei"? A ratat șansa de a intra în Marea Finală "Puterea Dragostei"

Raețchi, PNL: De anul viitor, cu sprijinul statului, elevii ar putea cumpăra anual cărți de 240 de lei

Ramona a aruncat bomba: "O să stau la Livian!" Ce se întâmplă între ei? Urmărește o ediție incendiară "Puterea dragostei" ASTAZI, de la 11:00 și 17:00

Cine sunt favoriții săptămânii? Ei sunt cei doi concurenți care vor merge direct în Marea Finală "Puterea Dragostei"

Coșmar în Grecia și Turcia: 11 replici puternice după cutremurul de 7 grade! Ce magnitudini au avut


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies