Alerta! Romania este in crestere supra-exponentiala de cazuri noi cu coronavirus! Starea de urgenta este aproape

,

România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, arata prognoza realizata de compania Aventera pentru Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.


In articol:

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut în România cu 54,3% faţă de săptămâna trecută

, iar prognoză realizată de compania Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată că nu încape îndoială: avem o creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus în România.

Potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122- 4.088 în terapie intensivă.

Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în documentul prezentat duminica seara, la Digi24.

Citeste si: Marcel Vela trage un semnal de alarmă: "Situația este dramatică, acest virus..."

Citeste si: Coronavirus România, 18 iulie. Creștere alarmantă a numărului de cazuri noi. Cum arată bilanțul?

În aceste condiții, autorii prognozei spun: „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

Conform documentului, „distanța socială a mai fost atât de scăzută pe 11 aprilie” și „ am avut nevoie de 19 zile (până pe 30 aprilie), în condiții de star de urgență, să depășim pragul de siguranță”.

Totodată, în cel mai pesimist scenariu, dacă se menține actualul indice de distanțare socială, la finalul lunii septembrie, România va depăși un milion de cazuri. (Evoluția numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanțe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozității (pragul de siguranță)= 34 de zile)

Totuși, dacă distanțarea socială crește, atunci scade pericolul de infectare și, de exemplu, pe aceeași simulare ar putea exista mai puțin de jumătate de milion de cazuri de coronavirus. (Evoluția numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanțe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozității (pragul de siguranță)= 20 de zile)

Creșterea exponențială e perfidă! Pare mică și controlabilă la început după care explodează. Numărul aparent constant de cazuri noi va însemna de fapt o creștere rapidă în curând dacă nu creștem Distanța Socială. Creșterea exponențială va persista atât timp cât DS<DC”, mai arată studiul.

STUDIUL COMPLET AICI

Citeste si: Raed Arafat: "Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie"

Citeste si: Coronavirus România, 19 iulie. Cum arată bilanțul oficial?

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Gabriela Firea acuza ca suntem manipulati si dezinformati in raportarea de cazuri noi in Bucuresti. Ce raspunde Grupul de Comunicare Strategica

Vești uriașe pentru sute de români! Se dau noi sume de bani de la Guvern

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cine a părăsit competiția "Puterea Dragostei"? A ratat șansa de a intra în Marea Finală "Puterea Dragostei"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies