Raed Arafat: „Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să...” Șeful DSU, precizări despre valul 4 al pandemiei de coronavirus

,
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), precizări despre valul 4 de coronavirus
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), precizări despre valul 4 de coronavirus[Sursa foto: Facebook, unsplash]

Raed Arafat a subliniat că, la acest moment, situația epidemiologică a României este una bună, însă este luat în calcul și un posibil val 4 al pandemiei de coronavirus. Ce trebuie să facă românii pentru a se proteja?

Numărul în scădere al cazurilor noi de coronavirus arată că, în România, riscul de infectare cu COVID-19 a scăzut, însă Raed Arafat atenționează că lucrurile pot scăpa de sub control în orice moment, astfel că e nevoie ca autoritățile să rămână în alertă și să fie pregătite pentru orice scenariu. Ce spune șeful DSU?

Raed Arafat, precizări despre valul 4 al pandemiei de coronavirus. Ce scenarii iau autoritățile în calcul?

Raed Arafat a făcut precizări despre valul 4 al pandemiei de coronavirus la scurt timp după ce s-a luat decizia prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile. Șeful DSU a spus că, la momentul actual, situația este sub control, însă autoritățile vor lua măsuri în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va crește.

Chiar dacă în prezent nu există motive de îngrijorare, Raed Arafat consideră că această perioadă trebuie să fie una de pregătire pentru ca un posibil val 4 de îmbolnăviri să nu ia pe nimeni prin surprindere. Astfel, șeful DSU îi sfătuiește pe români să își alegă cu grijă vacanțele și să evite locurile în care există un număr însemnat de îmbolnăviri cu COVID-19.

Citeste si: Starea de alertă, prelungită în România. Ce se întâmplă începând cu data de 12 iunie? Anunț de ultimă oră din partea Guvernului!

„Se adaptează totul la situația epidemiologică, dacă începe să se agraveze.

În acest moment nu avem astfel de scenarii. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Cea mai importantă pregătire este vaccinarea și respectarea regulilor pe mai departe și mai ales pentru cei care pleacă în concediu să își aleagă unde merg. Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se știe care e situația pandemică, în zone în care sunt variante despre care se știe, pentru că există riscul să se infecteze și să ducă mai departe.”, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit alephnews.ro.

Medicii spun că daca oamenii vor alege să se vaccineze, pandemia de COVID-19 va putea fi ținută sub control
Medicii spun că daca oamenii vor alege să se vaccineze, pandemia de COVID-19 va putea fi ținută sub control[Sursa foto: unsplash]

În spațiul public s-a vorbit tot mai des în ultima perioadă despre un nou val de coronavirus, iar autoritățile au precizat că nu exclud această variantă, menționând importanța vaccinării pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Inclusiv Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a vorbit despre valul 4 al pandemiei, acesta precizând că intensitatea acestuia va depinde foarte mult de numărul persoanelor care se vor vaccina. 

Citeste si: Noi reguli pentru Evaluarea Națională! Se va purta mască în timpul examenului?

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

"Ciuperca neagra", care ii afecteaza pe pacientii infectati cu varianta indiana de coronavirus, se raspandeste in lume! Ce spun specialistii OMS?

Guvernul va îngheța pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari

"Ciuperca neagra", care ii afecteaza pe pacientii infectati cu varianta indiana de coronavirus, se raspandeste in lume! Ce spun specialistii OMS?

Ce se întâmplă cu persoanele care, din motive medicale, nu se pot vaccina anti-COVID-19? Premierul Florin Cîțu a oferit răspunsul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies