Valeriu Gheorghiță a confirmat: „Ne așteptăm la un val patru și...” Ce urmează în România? Avertisment dur!

,
Valeriu Gheorghiță,  coordonatorul campaniei de vaccinare în România, anunț oficial despre valul 4 al pandemiei de COVID-19
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, anunț oficial despre valul 4 al pandemiei de COVID-19[Sursa foto: Facebook]

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19, atenționează că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat în România. Ce precizări a făcut despre valul 4 al pandemiei?


In articol:

Chiar dacă situația actuală arată o scădere a numărului de cazuri noi de coronavirus, iar multe persoane ar putea crede că pandemia de COVID-19 a ajuns la final în România, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19, atrage atenția că realitatea este alta.

Ce anunț a făcut?

Urmează valul 4 al pandemiei de coronavirus? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță  

Valeriu Gheorghiță a precizat că autoritățile din România se așteaptă la un val 4 al pandemiei de coronavirus, chiar dacă în momentul de față numărul cazurilor noi de COVID-19 este foarte mic. Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19 nu a dezvăluit când ar putea să apară acest nou val de îmbolnăviri, însă a ținut să atragă atenția că intensitatea lui ar putea fi controlată dacă oamenii vor alege să se vaccineze.

Valeriu Gheorghiță a amintit că virusul circulă în continuare în comunitate și că pot să apară mutații ale acestuia în cazul în care vor exista persoane care se pot îmbolnăvi.

„Ne așteptăm la un val patru și durata și intensitatea valului patru depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea e important să înțelegem că nu a trecut această pandemie, virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală.”

, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-COVID-19 în România, potrivit alephnews.ro.

Specialiștii spun că valul 4 al pandemiei de COVID-19 ar urma să apară în toamna acestui an
Specialiștii spun că valul 4 al pandemiei de COVID-19 ar urma să apară în toamna acestui an[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Ministrul Sănătății, semnal de alarmă pentru persoanele care REFUZA să se vaccineze: "Reprezintă un motiv real de îngrijorare”

Specialiștii atrag atenția că e nevoie ca românii să se vaccineze pentru a reduce cât mai mult riscul de îmbolnăvire. Alexandru Rafila este de părere că oamenii pot crede eronat că pandemia a ajuns la final, iar acest lucru poate duce la apariția valului 4 de îmbolnăviri în această toamnă. 

„În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40% s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile.”  a spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 poate duce la infertilitate? Valeriu Gheorghiță, noi precizări: „De câteva luni...”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce se întâmplă cu persoanele care, din motive medicale, nu se pot vaccina anti-COVID-19? Premierul Florin Cîțu a oferit răspunsul

Purtătorul de cuvânt al PNL 'trage' în PSD: 'Tendinţele de derapaje către zona de populism'/ 'Politica nu este un poker'

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Florin Cîțu a făcut anunțul momentului. Se prelungește programul petrecerilor la nunți și botezuri. Câte ore vor putea petrece românii

Noi detalii incredibile care schimba tot ceea ce se stia despre COVID-19! Virusul SARS-CoV-2 ar fi fost creat in laboratorul din Wuhan si modificat sa para natural ulterior!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies