Raed Arafat: "Asta este informatia care trebuie sa ajunga la populatie"

,

Bolnavi asimtomatici sau cu simtome usoare, ajunsi la Terapie Intensiva, in urma refuzului de internare. Raed Arafat trage un semnal de alarma!


In articol:

Definitia bolnavului asimtomatic, problema majora

" Problema- şi deja vedem efectele ei- este definiţia clară din înţelesul medicului sau a pacientului a bolnavului asimptomatic sau uşor simptomatic, pentru că într-adevăr vin acum pacienţi şi refuză internarea, fiind uşor simptomatici, neluând în considerare sfatul medicului că ei au şi alte probleme şi pot să se agraveze şi au fost aduse astăzi la cunoştinţa

mea trei cazuri de la colegii de la UPU-SMURD Bucureşti. Ultimul caz este acum câteva zeci de minute la care au intervenit.(...) COVID pozitiv, externat la cerere de la Colentina, cu simptome minore la data de 6, acum este cu oxigenare 70%,(...) cu Glasgow scor 8, adică comatos şi s-a trimis în Terapie intensivă ca să poată să-l asiste şi să vadă dacă poate să-l scoată sau nu. Pe altul, acum o zi sau două, tot acelaşi serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac şi echipele se expun resuscitând aceşti pacienţi care refuză internarea cu simptome uşoare şi merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizaţi adecvat, nu spun medicilor care este starea lor şi că starea lor se agravează, se ţin până în ultimul moment şi familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat", a spus Arafat, la dezbaterea legii carantinei din Comisia juridică a Senatului.

Citeste si: Se prelugeste starea de alerta! Nelu Tataru despre carantinarea localitatilor cu focare

Citeste si: De ce avem astazi un numar mai mic de cazuri? Nelu Tataru: "Nu suntem in colaps medical"

Infectati lasati acasa

"Îl laşi acasă cu simptome uşoare, după trei-patru zile bolnavul este în stop cardiac şi asta înseamnă că noi ne-am riscat viaţa mult mai mult, pentru că până intervine serviciul de urgenţă, până îl resuscitează, până îl duce la spital...

dacă era în spital îl depistau mult mai repede şi îi salvau viaţa. Asta este informaţia care trebuie să ajungă la populaţie. Să nu inducem în eroare populaţia că noi îi închidem în puşcărie că sunt cu simptome uşoare fără să-i zicem "atenţie, că dacă mergeţi acasă nimeni nu garantează că după două-trei zile nu veţi fi în stop cardiac"", a spus Arafat.

Legistalia din alte tari

El a prezentat legislaţia din mai multe ţări în cazurile infecto-contagioase. Astfel, Arafat a arătat că în Finlanda există examinarea sanitară ţintită şi obligatorie, carantinarea persoanelor şi a bunurilor, izolarea, în Austria- carantinarea graduală, Irlanda- detenţia şi izolarea persoanei sursă a infecţiei, în Marea Britanie- detenţia persoanelor posibil infectate, iar în Franţa- posibilitatea izolării persoanelor. (Sursa: AGERPRES)

Citeste si: Medic de la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara: "Ii asteptam in spitale, unde avem si lumanari"

Citeste si: Numarul cazurilor creste, insa romanii refuza internarea, izolarea si tratamentul. Nelu Tataru: "Suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoase"

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

OMS: Lumea nu va reveni la "vechea normalitate intr-un viitor previzibil"

Garanția primită de primarii PNL să rămână în partid: Programul Anghel Saligny și Compania Naţională de Investiţii vor fi gestionate de liberali

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Marius o atacă pe Ligi: "Am mințit pentru tine. Am fugit de tine cât am putut" Ce dezvăluiri a făcut?

Horoscop 14 iulie. Momente de panică pentru acești nativi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies