Numarul cazurilor creste, insa romanii refuza internarea, izolarea si tratamentul. Nelu Tataru: "Suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoase"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în acest moment ”suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoaşe”, în privinţa cazurilor de COVID-19


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în acest moment ”suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoaşe”, în privinţa cazurilor de COVID-19, iar acest lucru se datorează nerespectării măsurilor de protecţie recomandate de Guvern şi de medici.

Nelu Tataru a explicat situatia actuala

”Măsurile de relaxare veneau cu nişte norme de aplicare, cu nişte norme de desfăşurare şi funcţionare care erau în acel moment agreate şi de acei agenţi economici care şi le asumaseră. În condiţiile în care nerespectarea acestor reguli a devenit o regulă, am văzut şi rezultatele. Dacă acum 4-5 săptămâni ne apropiam de o bază a curbei descendente, s-a transformat acea curbă într-o curbă cu două cocoaşe. În acest moment suntem pe ascendentul celei de-a doua cocoaşe”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, luni seara, la B1TV, referindu-se la cazurile de COVID-19.

Citeste si: Noi reguli in Centrul Vechi al Capitalei. Ce distanta va fi intre terase si ce nu mai au voie sa faca oamenii

Citeste si: Coronavirus România, 13 iulie. Câte cazuri noi au fost raportate?


Numarul cazurilor creste, insa romanii refuza internarea, izolarea si tratamentul.


Gestionăm acest moment prin rigurozitatea corpului medical care acceptă, dincolo de principiile cu care a fost învăţat, şi un refuz, refuzul de internare, solicitarea de externare, refuzul de izolare, refuzul de tratament. Am recomandat şi recomand în continuare, calm, profesionalism pentru tot ce înseamnă corpul medical. (...) Pacienţii îşi neagă patologia la început. Am urmărit în spitalele la care am fost astăzi, personalul medical a început să reia măsurile de protecţie”, a afirmat Tătaru.

Citeste si: Alerta in Prahova: Inca un focar de coronavirus confirmat

Citeste si: Icoana care ar fi vindecat trei bolnavi de Covid-19Problema din sistemul medical


Avem capacitate de tratament în Terapia Intensivă, o problemă ar fi specialiştii care în contextul actual nu mai putem să îi detaşăm cum îi detaşam în starea de urgenţă”, a mai declarat Tătaru.

Citeste si: Se prelugeste starea de alerta! Nelu Tataru despre carantinarea localitatilor cu focare

Citeste si: OMS: Lumea nu va reveni la "vechea normalitate intr-un viitor previzibil"

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies